9 luni cu bebe

 👶 9 luni cu bebe

 👶 Mă trezesc dimineața și bebe stă în fund lângă mine în pat. Se joacă cu mine și este încântat că mă poate trage de păr. Nu cred că m-am trezit vreodată eu înaintea lui. Ziua este foarte vesel și jucăuș. Și noaptea ar vrea să fie la fel. Poate de aceea eu aș vrea să dorm mereu.

9 luni cu bebe

Dacă luna trecută îl lăudam că mănâncă mult și bine, luna aceasta a intrat în greva foamei în ceea ce privește diversificarea. Ia cateva lingutițe din ORICE și apoi întoarce capul. Am pus pe seama dinților. Dar este destul de deznădăjduitor să gătesc de 2 ori pe zi, degeaba. Are zile și zile recunosc. În majoritatea zilelor acceptă gustarea de dimineață compusă din fructe, eventual și biscuiți de bebeluși. Seara acceptă iaurt simplu sau cu ceva. Am mai încercat paste cu lapte, orez, griș cu lapte, fără succes. El era fan carne. Acum ia câteva lingurițe din masa de prânz și alea cu greu și gata. Întoarce capul. Baza este laptele meu. Toată luna am zis că îi vor ieși dinții de sus. Care par să stea să iasă, dar nu ies. Dar na, sunt zile și zile, cum spuneam. Când scriu acest articol a mâncat ok. 🙂 I-am introdus și bucățele. Este încântat când vede mâncarea, ia bucățelele, se joacă cu ele, dar nu cred că mănâncă mai mult de 10% din ele. Voi alterna în viitor.

9 luni cu bebe

A trecut la măsura 80 la haine și cântărește în jur de 8,5 kilograme. Nu am fost la controlul lunar pentru a ști cu exactitate. Dar pare înăltuț și slăbuț.

Jocurile alături de sora lui mai mare au devenit mult mai interactive. Se joacă cu diverse mingiuțe, se joacă împreună la bucătăria ei – el este clientul de la restaurant, ea îl tolerează lângă ea atunci când colorează/pictează. Și se ține după ea prin toată casa de-a bușilea. Chiar și la baie. Lucru care pe ea nu o deranjează deloc. Chiar o amuză atât de multă atenție din partea omulețului mic.

9 luni cu bebe

Merge de-a bușilea, când se plictisește trece la târâre, iar când obosește face o pauză și se ridică în fund. 🙂 A început să se ridice în picioare ținându-se de diferite obiecte din casă. Încearcă și singur, dar nu prea îi iese.

9 luni cu bebe

Are incredibil de multe jucării, așa că am început să i le rotesc. Îi umplu câte un coș cu jucării și i le dau pe rând. Asta până când sora lui le răstoarnă pe toate să avem cu ce ne juca :)). Lui îi place să se joace cu diferite cuburi pe care pe poate mesteca, cuburi de activități, mingiuțe. Bagă cam tot în gură. Îi place muzica, atât cea de bebeluși cât și cea pe care o ascult eu.

9 luni cu bebe

Îi plac cărticelele. Le citesc amândurora povești de copii mai mari (mai mult pentru sora lui) iar el stă relativ cuminte și ascultă. Îi plac cărticelele mici de bebeluși, cu imagini și cartonașele. Dă singur paginile cărticelelor de bebeluși, le roade, avem noua colecție de la bebelibrărie.ro care îi place foarte mult.

9 luni cu bebe

Îi place în continuare să stea în brațe și în prezența cuiva. Plânge dacă îl las singur. Chiar și un minut să mă duc la baie. Refuză să mai stea în pătuț. Pur și simplu plânge doar când îl pun acolo. Dar este singurul loc sigur în care îl pot lăsa. Are tot 3 somnuri pe zi. Acestea durează între 30 de minute și 2 ore maxim. Adoarme la sân (cu mine) sau legănat (cu altcineva). Stă treaz cam două – trei ore apoi i se face somn. Seara îl adorm în jur de 8 iar dimineața se trezește între 6 și 8. Are multiple treziri noaptea pentru a mânca. Sau pentru a plânge. Sunt nopți când se trezește la 2-3 ore pentru a mânca, dar sunt și nopți când se trezește din jumătate în jumătate de oră. Știu că este o combinație de dinți + noile achiziții + regresia somnului. Am mai trecut cu sora lui prin asta. Știam ce mă așteaptă. Dar tot extenuant este.

9 luni cu bebe

Bebe răspunde când își aude numele (și cel de alint). Spune silabe precum: “da” , “ba” “mama”. Are momente când gângurește încontinuu, iar uneori pe o tonalitate foarte ridicată. Plânge când nu îi convine ceva.

Adoră băița. Îl pun în cadă într-un suport și este pur și simplu fascinat. În cadă are alte jucării. Uneori le fac baie copiilor împreună. Dar nu mereu. Sora lui dorește spumă, sare de baie, iar atunci când fac baie împreună se spală ambii cu gelul de duș de bebeluși. Dar este distracție mare când sunt amândoi în cadă. 🙂

Pe lună ce trece, viața după bebe devine mai solicitantă, dar și mai frumoasă. Bebelușul este vesel în mare parte din zi, activ, umblă și descoperă toată casa, îi plac plimbările prin parc și este destul de vorbăreț.

1 thought on “ 👶 9 luni cu bebe”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.