Bebe descopera

Ce cărți a mai descoperit bebe

La noi în familie, cărțile sunt o normalitate. Nu tratăm cititul ca pe o pasiune, ci ca pe un lucru normal, care ne face plăcere. 🙂 Am reorganizat biblioteca și ambii copii au primit câte un raft generos unde să își pună cărțile (de aceleași dimensiuni). Bebe a primit de la Ana (5 ani) cărțile care “i-au rămas mici”, a mai primit și el cadouri cărți în cele 8 luni de viață, iar în momentul de față ambele rafturi sunt pline, arhipline. Încerc să le dezvolt o relație plăcută cu cărțile. În vară, Ana mi-a spus că nu își mai dorește cărți cadou. Că are prea multe. Am acceptat acest lucru, am citit ce am avut, iar când și-a dorit, a primit din nou cărți.

Bebe descopera

Bebelușilor le plac cărțile mici, ușor de ronțăit, din carton moale și cu imagini atractive. Îi arăt bebelușului obiectele, animalele, fructele, legumele etc. în mediul lor natural atunci când se poate, dar i le prezint și în cărți. Îmi place colecția “Bebe descoperă” deoarece cărțile sunt mici, ușor de răsfoit de către bebe, au plastifierea mătăsoasă și imaginile atractive.

Bebe descopera

Ce cărți mai “citește” bebe

Fructe si legume. Bebe descopera – Sunt 20 de pagini cartonate pline cu diferite fructe și legume: mazăre, afine, cartofi, măr, mure, portocală, strugure etc. Eu i le denumesc pe fiecare și apoi îi spun ce a gustat și ce nu. Pe bebe îl amuză foarte mult acest joc. Dimensiune: 115 x 115 mm. Cartea este recomandată de la 0 luni.

Forme. Bebe descopera – Cartea are 20 de pagini cartonate pline cu diferite forme geometrice: cerc, pătrat, triunghi, hexagon etc. Sunt noțiuni abstracte acum pentru bebe. Dar i le denumesc, îi spun culorile fiecărui element și așa își dezvoltă vocabularul pasiv. Dimensiune: 115 x 115 mm. Cartea este recomandată de la 0 luni.

Numere. Bebe descopera – Inspirată din metoda Shichida, cartea de 22 de pagini cartonate prezintă numerele de la 1 la 10. Dimensiune: 115 x 115 mm. Cartea este recomandată de la 0 luni.


Micul Print pentru copii-Iubirea. Editie cartonata – Micul Prinț este o poveste foarte frumoasă și foarte grea, mai ales pentru copilașii mai mici. Versiunea pentru copii este practic o regrupare de texte din povestea originală pentru ca cel mic să poate înțelege mai bine mesajele ei. Această ediție păstrează textul original, nu este cartea repovestită. Sunt păstrate cuvintele autorului, cartea este ilustrată cu desenele în acuarelă realizate de autor (și acest fapt îi dă un farmec aparte!). Cartea are 20 de pagini, dimensiunea 115 x 115 mm și este recomandată copiilor peste 18 luni. Eu le-am citit-o bebelușului și surorii lui și le-a plăcut. Au ascultat atenți.

Micul Print pentru copii. Prietenia – Editie cartonata. Avem cartea Micul Prinț și i-am citit-o Anei pe capitole. Este destul de mult pentru un copil mai mic. Dar povestea este foarte frumoasă. Această ediție păstrează textul original, nu este cartea repovestită. Sunt păstrate cuvintele autorului, cartea este ilustrată cu desenele în acuarelă realizate de autor. Cartea are 20 de pagini, dimensiunea 115 x 115 mm și este recomandată copiilor peste 18 luni. Eu le-am citit-o bebelușului și surorii lui și le-a plăcut. Au ascultat atenți.

Citiți-le copiilor, jucați-vă cu ei, petreceți timp împreună. Chiar dacă sunt bebeluși, ei înțeleg foarte multe. Am realizat acest lucru alături de Ana. Pe măsură ce creștea, mă uimea cât de multe lucruri știe. Încă mă uimește, în fiecare zi.

Din colecția “Bebe descoperă” mai avem cartonașe pentru bebeluși și cartea “Emoții”. Ce jocuri se joacă Ana și bebe cu cartonașele puteți citi aici.

10 thoughts on “Ce cărți a mai descoperit bebe”

  1. Super idei de cărți ! Și eu am încercat sa ii “ofer “ cărți lui bebe , dar cu toate că are 1 an și 8 luni , le rupe și pe cele cartonate !
    O sa rețin sugestia ta, mi-se par foarte practice și ușor de învățat de pe aceste cărți
    Pupici

  2. Cărțile pentru copii sunt întotdeauna atrăgătoare și reușesc să-i introducă în lumea minunată a poveștilor. Cumpăr mereu cărți pentru copii, acum și mai multe pentru piticoții noștri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.