Bebe descoperă

Jocuri cu bebe: cartonașe pentru bebeluși “Bebe descoperă”

Încă de când îl aveam pe bebe în burtică, surioara lui mai mare abia aștepta să se joace cu el. Își făcea planul că vor face petreceri cu păpuși, că se vor juca cu plușuri, că vor colora împreună. I-am explicat încă de atunci, că trebuie să luăm jocurile pe rând. Mai are puțin de așteptat până se va putea juca bebelușul cu ea cu păpușile, dar acum, la aproape 2 luni se pot juca alte jocuri. Iar unul dintre ele este cel cu cartonase pentru bebelusi “Bebe descoperă”.

joc cu cartonasele

Cum se joacă cu cartonase pentru bebelusi ? Sora lui mai mare ia fiecare cartonaș în parte și îi explică bebelușului ce este pe el. De exemplu: “Aici este un urs. Ursul trăiește în pădure. Are culoarea maro.” Unde este cazul, adaug și eu diferite informații ajutătoare.

cartonase pentru bebelusi

Bebelușul este fascinat de tot ce îi explică sora lui și descoperă lumea prin intermediul cartonașelor, iar sora lui de 4 ani își dezvoltă vocabularul și cunoștințele despre diferite animale/fructe/legume/forme geometrice.

Bebe descoperă

Beneficiile folosirii cartonașelor pentru bebeluși “Bebe descoperă sunt numeroase: îmbinăm jocul cu învățarea într-un mod plăcut, sunt ușor de transportat și le putem lua cu noi oriunde pentru a ne juca (în parc, în mașină), accelerează procesul de învățare, stimulează simțurile bebelușului.

În set sunt 48 de carduri de carton împărțite în 8 grupe: animale domestice, animale sălbatice, fructe, legume, numere, culori, forme și asocieri pentru forme. Cartonașele au imagini viu colorate, grosimea de 1.5 mm și au colțurile rotunjite.

Bebe descoperă

Cu cartonașele mă pot juca și cu Ana jocuri potrivite vârstei ei: să sorteze numerele/animalele/formele, să combine două culori pentru a obține culoare verde, să pună numerele în ordine crescătoare/descrescătoare, o mai întreb diferite curiozități pe care i le-am spus cu o zi înainte.

Bebelușul a fost foarte bine integrat în familie de către noi și de către sora lui mai mare. De aceea, aș dori să păstrez starea această de fericire și prin jocuri și activități pe care le facem toți trei.

cartonase bebelusi

O altă activitate în 3 foarte apreciată de către copii este cititul. Ambilor copii le-am citit încă din burtică și încerc să le citesc cât de des pot. Tot din colecția “Bebe descoperă” face parte și cartea “Emoții” în care sunt prezentate pe scurt emoțiile copiilor. Este normal să fim triști, furioși, bucuroși și să trăim emoțiile în mod firesc. Cartea este recomandată după vârsta de 1 an, dar mi-a fost destul de utilă cu fetița mea de 4 ani. Pandemia și apariția unui nou membru în familie pot stârni diferite emoții. De aceea este bine să le identificăm și să le gestionăm, împreună.

cartonase pentru bebelusi

Puteți câștiga și voi un exemplar din titlul cartonașe pentru bebeluși “Bebe descoperă” dacă vă înscrieți la concursul desfășurat pe pagina de facebook a blogului:

15 thoughts on “Jocuri cu bebe: cartonașe pentru bebeluși “Bebe descoperă””

  1. Foarte utile cartoanele, intr-adevăr, chiar și pentru 4+: Jocuri de sortare, memorare etc. Stai să facă Bogdan 1 an, să vezi bătaie pe ele.

  2. Da, foarte utile aceste cartonase, si Dia s-a jucat cu ele mult cand era mica, si am invatat-o multe prin intermediul lor, mersi pt articol!

  3. imi place ideea asta de a invata copiii lucruri noi, dar uneori ma gandesc daca oare nu ne straudim prea mult? imi mai spunea un coleg ca la 2 ani face jocuri de indemanare, de motricitate….pe vremea noastra nu era asa ceva si parca n-am iesit totusi atat de inadaptati :))

  4. Vaiii….m am topit….ce drăguți sunt….
    Uite cum aflu eu informații ….bebele meu are 1 an…dar suntem în plină erupție ….tot baga in gura ….am avut o carte din carton…a făcut-o praf …
    După erupție o sa le achiziționez….foarte utile,!
    Pupici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.