4 luni cu bebe

4 luni cu bebe

Luna aceasta a fost specială deoarece i-am organizat botezul bebelușului. Având în vedere situația actuală, am ales să facem ceva foarte restrâns, în familie, la o terasă aproape de casă. Chiar dacă a fost ceva mic, tot au fost destule de organizat, așa că mi-a fost foarte util ajutorul mamei mele care a stat la noi două săptămâni pentru a mă putea ocupa de tot.

4 luni cu bebe

La primul copil, am făcut o petrecere mare, cu majoritatea prietenilor noștri. Au venit ursitoare, am avut candy bar, decorațiuni fancy, you name it. Am comandat și acum decorațiuni din baloane (care s-au desumflat de la căldură și s-au spart la primul contact cu copiii), mărturii, un tort mai deosebit. Botezul îl facem mai mult pentru noi, asta este clar. Dar mi-ar fi plăcut și o petrecere mai mare în care să îmi revăd aproape toți prietenii. Asta este… să fiu optimistă și să mă gândesc că vom recupera la moț.

La ceremonia religioasă bebe a fost foarte cuminte. A plâns doar când a fost băgat în apă, probabil s-a speriat. Apoi s-a liniștit. La local a dormit aproape tot timpul, s-a trezit pentru a fi alăptat. Nu a durat foarte mult petrecerea oricum.

4 luni cu bebe

Ei bine, după botez, s-a cam schimbat comportamentul bebelușului. Și după 2 săptămâni de stat la mama în brațe. În popor se spune că se liniștesc bebelușii după botez, ei bine, al meu a devenit mai energic. Dacă înainte stătea liniștit în pătuț și se juca fără probleme, acum a început să plângă dacă este lăsat singur. Sau dacă este singur în cameră. Trebuie să fie constant cineva cu el.

4 luni cu bebe

Bebe este foarte activ. Se întoarce pe burtă și uneori înapoi pe spate. Apucă diverse obiecte. Este fascinat de hainele mele. Dacă am vreo fundiță sau vreo floricică pe bluză, clar se joacă cu ele. Și părul meu și al surorii lui îl fascinează. Inițial, este amuzant. Dar în scurt timp ne dăm seama ce putere poate avea un bebeluș de 4 luni. :))

Și-a găsit o modalitate de a se mișca. Își ridică piciorușele și își deplasează fundul în stânga sau în dreapta :)) Este destul de amuzant. Noaptea adoarme în pătuțul lui. Dar are cam 2-3 treziri pentru alăptat așa că dimineața tot cu mine în pat se trezește.

Îl mai pun pe bebe în balansoar și îl las să se uite la sora lui cum se joacă pe covor. Ea îi mai dă câte o jucărie și sunt amândoi fericiți 🙂 Așa mai reușesc să fac câte ceva prin casă.

4 luni cu bebe

Bebe a început să își testeze jucăriile. Le gustă, le ține în mână. Tot sora lui mai mare știe ce jucării îi plac mai mult. Absolut orice jucărie îi dă, bebe e fascinat. Ea îi explică ce face fiecare jucărie în parte. Tot baloanele sunt atracția principală.

4 luni cu bebe

Bebelușului a început să îi cadă părul. Nu mult, dar îi cade. La fel și mie. Nu mult, dar îmi cade. Bebe cântărește 7.1 kilograme și măsoară 67 de centimetri.

Bebe doarme la prânz în jur de 2-3 ore. În rest, somnuri mici cam de jumătate de oră. Stă treaz cam o oră și jumătate și apoi adoarme. Mă simt rock star când îi culc pe amândoi la prânz și am 2 ore doar pentru mine.

4 luni cu bebe

Încet-încet, începem să avem o viață normală. Am fost la primul eveniment cu sora lui mai mare la Minicloud. Copiii s-au distrat și au construit împreună cu Magicianul Marian Râlea si cu ajutoarele lui, “Cetatea poveștilor” la Minicloud. Începând de anul acesta, UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România are o secțiune specială, dedicată celor mici: MINICLOUD. Sora lui a fost o săptămână la bunici. Cand a revenit acasă, au așteptat-o noile produse Sanosan Kids.

Eu am participat la o ședință de consiliere parentală online și am aflat tehnici pentru a consolida relația dintre frați pe care vi le-am spus și vouă într-un articol anterior.

În rest, am ieșit în parc de două ori pe zi. Seara mai ieșim pe la terasele din cartier. Diferite întâlniri cu prietenii, două vizite în weekenduri la bunici și a trecut vara.

Voi încerca să țin un jurnal lunar al vieții noastre cu bebe. Puteți citi despre 3 luni cu bebe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.