Undercloud

A început Minicloud la Undercloud Festival!

Astăzi, copiii s-au distrat și au construit împreună cu Magicianul Marian Râlea si cu ajutoarele lui, “Cetatea poveștilor” la Minicloud. Începând de anul acesta, UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România are o secțiune specială, dedicată celor mici: MINICLOUD.

Între 11 și 18 august, de la 11:00 la 12:00, în curtea Muzeului Antipa, actorul Marian Râlea a pregătit special pentru UNDERCLOUD, spectacolele „Cetatea Poveștilor” adresate copiilor între 3 și 14 ani, dar sunt acceptați și bunicii, părinții sau frații/surorile mai mari. Timp de 7 zile, actorii împreună cu spectatorii construiesc o cetate a poveștilor. În fiecare zi, o nouă poveste dă viață cetății în așa fel încât la final, în cea de a 8-a zi, cetatea va ține un carnaval.

Undercloud

Cei mici s-au distrat foarte mult, au participat activ la crearea cetății, au cântat, au dansat și au primit multe suprize. Distracția a început în curtea Muzeului Antipa, dar ne-am deplasat cu toții în ritm de poveste în curtea Muzeului Țăranului Român. Spectacolul este interactiv, au participat atât copiii cât și părinții care am crescut cu Magicianul și care am fost la fel de încântați ca și cei mici. Este un spectacol la care se merită să mergeți!

Undercloud

Între 11 și 15 august la Muzeul Țăranului Român, vor avea loc o serie de ateliere de teatru pentru copii, necesare dezvoltării nu doar cognitivă, cât și socială și emoțională a generației tinere, susținute de actrița Alma Costin. Copii între 7 și 14 ani se vor simți în largul lor și vor fi stimulați prin joacă, astfel :

🍭Marți, 11 august – Atelier role-playing

🍭Miercuri, 12 august – Atelier de Dicție

🍭Joi, 13 august – Atelier de dezvoltare emoțională

🍭Vineri, 14 august – Atelier de coordonare motrică

🍭Sâmbătă, 15 august – Atelier de improvizație

Seara, cele mai îndrăgite spectacole premiate de-a lungul anilor în festival se întorc pe scena UNDERCLOUD. Secțiunea ”BestOf” se joacă la Muzeul Țăranului Român, iar serile în grădina Muzeului Antipa vor fi dedicate performance-urilor lectură.

Undercloud

Spectacolele au loc păstrând distanțarea socială între spectatori și respectând toate măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (spălatul pe mâini înainte de intrarea în spațiul de joc, dezinfectarea cu alcool, purtarea măștii de către adulții însoțitori). Toate aceste reguli vor fi incluse ca parte din spectacol în așa fel încât cei mici să aibă parte și de un moment educativ ce va fi premiat de către organizatori la finalul reprezentației.

Undercloud

Organizatorii au făcut tot posibilul pentru a se respecta aceste măsuri. Dar mereu vor fi câțiva părinți care se vor așeza fix unde nu au voie, își vor trage scaunul un metru în stânga sau în dreapta pentru a vedea mai bine… Fetița mea de 4 ani a purtat mască pe tot parcursul spectacolului și a cântat și a dansat cu ea. Daca ea poate, cu siguranță pot și copiii mai mari. 🙂 Iar noi părinții, trebuie sa le fim exemplu.

Undercloud
Ana a stat pe scaun doar cand am sosit, in rest s-a distrat la festival

Biletele pentru spectacolele UNDERCLOUD se găsesc online, pe Eventbook și mystage.ro.

Spectatorii festivalului UNDERCLOUD pot beneficia și anul acesta de tradiționala ofertă „1+1”. Oricine achiziționează bilete cu un card Raiffeisen Bank primește 1 bilet gratuit la unul cumpărat, pentru orice spectacol #UNDERCLOUD13! Această ofertă este disponibilă la Muzeul Grigore Antipa, Librăria Humanitas Kretzulescu și Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.