3 luni cu bebe

3 luni cu bebe

Imaginează-ți desertul tău preferat și înmulțește cu 100. Nu. Cu 1000… cu un infinit de dulce. Atât de dulce este bebelușul. Chiar mai dulce și mai simpatic. Ne zâmbește mereu când ne vede, râde în hohote când ne jucăm cu el și gângurește non-stop.

Persoana lui preferată din casă rămâne sora lui mai mare (4 ani și 7 luni). Ea îl înțelege și cel mai bine. Eram în mașină, bebelușul se trezise din somn și părea puțin supărat. O rog pe sora lui să îi spună că mai avem doar 5 minute și ajungem la destinație. Ea: “Dar mami, bebe nu știe cât înseamnă 5 minute. Poate crede că 5 minute înseamnă mult.” Sunt convinsă că se vor înțelege de minune. :))

3 luni cu bebe

La 2 luni și câteva zile i-am făcut cele 2 vaccinuri din schema națională plus rotarix, opțional. Ziua de după vaccin nu a fost cea mai roz, bebe a părut clar deranjat la burtică și supărat. Este o reacție adversă a vaccinului pe care am preconizat-o. Aceasta a fost o zi mai “dificilă” cu bebe. Dar nu foarte greu de gestionat. I-am acordat bebelușului toată dragostea și atenția și a trecut.

Bebelușul și-a creat un fel de program al lui pe timp de zi. Stă cam o oră jumătate activ, doarme jumătate de oră și repetă asta toată ziua. Uneori, somnul este mai lung. Dacă stă mai mult timp treaz, adoarme mai greu, dar doarme mai mult. Doarme toată noaptea cu treziri pentru alăptat. Adoarme pe la 9 după băiță apoi, în funcție de noroc, se trezește pentru prima masă la ora unu, trei sau cinci. Sau la toate :))) Apoi adoarme imediat. Trezirea de dimineață este pe la 8-9 când se trezește sora lui mai mare și atunci ne trezim toți.

3 luni cu bebe

Bebe are 64 cm și 6.4 kg. Își ține capul ridicat preț de secunde bune, apucă jucăriile timp de câteva secunde, este fascinat de oglinzi (mai ales de cea din mașină) și “vorbește” non stop cu jucăriile lui.

Luna aceasta, sora lui mai mare a fost o săptămână la bunici și m-am putut dedica integral bebelușului. Așa i-am putut observa programul de somn/trezire. A fost ca un concediu cu el. Am putut rezerva concediile de anul acesta și am făcut destul de multe lucruri prin casă și pentru mine. L-am putut răsfăța exclusiv pe bebe. În mod normal, răsfățul se împarte la 2. Sau la 3 dacă totul este ok cu soțul. 🙂) Apoi am fost și noi la bunici un weekend. Primul lui drum cu mașina mai lung a decurs foarte bine. A dormit tot drumul.

3 luni cu bebe

Am fost în primul concediu în 4 la Ferma Club. Experiența noastră la Ferma Club a fost ca o vacanță la bunici. Dacă părintii noștri ar fi locuit la țară. Ne-am simțit bine, este clar genul de turism pe care îl putem practica acum cu cei doi copii. Primul concediu în 4 a decurs foarte bine, drept urmare, ne-am decis ne prelungim concediul și am plecat la Hanul Bran după aceea.

Vacanța în 4 la Hanul Bran a decurs la fel de bine. Copiilor le-a plăcut foarte mult în vacanță. Bebelușul de aproape 3 luni a dormit bine la aer curat. El este mereu vesel. Fetiței noastre de 4 ani i-au plăcut: castelul, foișorul cu șemineul și spațiul verde din jur și târgul de unde și-am tot cumpărat diverse jucării. În ordinea aceasta. 🙂 Eu soțul ne-am bucurat de confortul și de priveliștea oferite la Hanul Bran.

Bebe a avut și primul lui play-date. Prietena mea cea mai bună are o fetiță cu 3 săptămâni mai mare ca bebe. Au fost super simpatici bebelușii. I-am pus pe ambii la centrul de activități. Se prindeau de mânuțe, gângureau unul la altul.

Având în vedere canicula de afară, ieșim dimineața devreme și seara pe la 18:00. Să avem timp să revenim acasă pentru a spăla copiii până în ora 21. Planul este ca ei la ora 21 să fie în pat, iar noi să avem timpul nostru. Eu sunt mult mai odihnită acum deoarece bebe are mai puține treziri în timpul nopții. Eu dorm cu bebe și soțul cu fetița cea mare. Sau ea doarme singură. În funcție de cum dorește.

Într-o zi, sora lui mai mare și-a cumpărat un balon cu heliu. Ei bine, asta a fost fascinația bebelușului cât a ținut heliul. O zi și jumătate adică. Doar cu balonul s-a jucat. A fost distracția garantată.

Ce ne mai jucăm cu bebe? Păi se uită în diferite oglinzi și gângurește la bebelușul de acolo, îi place mult la centrele de activități și în balansoar și am început să îi arătăm diferite jucării de bebeluș la care râde. Îi plac zornăitoarele și jucăriile pufoase viu colorate.

3 luni cu bebe

Relația dintre frați se conturează pe zi ce trece. Sora mai mare îl pupă și îl iubește mereu. Într-o zi, bebe dormea în pătuț, sora lui era în camera ei iar eu făceam treabă în bucătărie. Până am auzit bebelușul plângând să mă duc la el, sora lui era deja lângă pătuț și îl mângâia. Astfel de momente pur și simplu îmi topesc sufletul.

Vorbim mereu cu bebe. Sora lui vorbește oricum NON STOP. Sau, mă rog, cât este trează. Bebelușul este atent la ea si îi “răspunde” constant.

Oamenii mă felicită pentru fetiță. Bebe este îmbrăcat în albastru sau verde, de obicei :)) Recunosc, are și haine de la sora lui. Dar sunt albe, roșii sau mov, cel mult 😛 Mi se pare că bebe seamănă cu mine. Am fost la bunica mea și am găsit o fotografie veche de familie cu bunica, mama și fratele meu mai mare. Bebelușul seamănă perfect cu el la 1 an.

3 luni cu bebe

Voi încerca să țin un jurnal lunar al vieții noastre cu bebe. Puteți citi despre a doua lună cu bebe.

2 thoughts on “3 luni cu bebe”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.