obiective turistice Buzau

⛰ Weekend în ținutul Buzăului – itinerariu în natură și obiective turistice deosebite

⛰ Dacă vreți să vedeți minuni ale naturii (și nu numai) și să vă petreceți un weekend în natură, atunci în județul Buzău găsiți ceea ce căutați. Fie că mergeți singuri sau alături de copii, sunt obiective turistice deosebite ce pot fi bifate de către toată familia. Tocmai am avut parte de un weekend în doi și vă las aici itinerariul pe care l-am urmat în cele două zile. Poate vreți să vedeți ceva deosebit.

  • Barajul Siriu a fost prima noastră oprire. Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, priveliștea este minunată și este primul loc din itinerariu unde pur și simplu stai și admiri natura.
obiective turistice Buzau
  • De la Barajul Siriu ajungi destul de repede la Cascada Pruncea/Cașoca. Este un drum de țară practicabil cu mașina. În zonă sunt multe cazări frumoase. Eu am decis să plecăm în ultimul moment și nu am mai găsit nimic disponibil. Cascada este mică, dar superbă. Noi am făcut o drumeție în zona în care se află. 
  • În drum spre cazare ne-am oprit la Complex Măgura și am mâncat. Au mâncare foarte bună și o priveliște frumoasă. Și aici vă puteți caza (nu erau locuri disponibile când am fost noi). Lângă este restaurantul Măgura Belvedere care are și el recomandări multe.
  • Noi ne-am cazat la Hotelul McPietroasa care este la câteva minute de Mănăstirea Ciolanu. Ca și plusuri: camera a fost curată, mare, personalul amabil și ești în mijlocul naturii. La minusuri: mâncare mai proastă și mai scumpă ca aici nu am mai mâncat de mult pe undeva și nici cafea așa proastă nu am mai băut și patul era incomod. Nu și-a meritat banii. Acum am înțeles de ce locurile mișto unde doream să mă cazez erau ocupate și aici am găsit liber imediat. :))
obiective turistice Buzau
Au loc de joaca exterior
  • Duminică am vizitat Mănăstirea Ciolanu. Un loc tare drag mie. Este o Mănăstire frumoasă și îngrijită.
  • Lângă Mănăstire este Tabăra de sculptură de la Măgura. Un loc de promenadă unde poți admira sculpuri la tot pasul, poți face un picnic și admira natura.
  • Apoi am vizitat Trovanții sau Babele de la Ulmet – care sunt aglomerări de pietre de diferite forme și mărimi în jurul cărora circulă tot felul de legende. Este o mică drumeție de făcut până la ei, dar drumul poate fi făcut și de către copii. Se merge prin sat și se urcă. Doar să aveți la voi apă. Zona este inedită.

⛰ Eu sunt din Buzău și mi-am dat seama că nu am scris despre orașul meu natal în articolele de pe blog. Multe locuri mi se par “acasă” încât nu consider că fac ceva deosebit dacă le vizitez. Dar sunt atât de multe locuri frumoase în județ despre care este păcat să nu vă povestesc. Sigur vor urma și alte articole pe această temă. Îmi face o deosebită plăcere să le scriu.

1 thought on “⛰ Weekend în ținutul Buzăului – itinerariu în natură și obiective turistice deosebite”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.