Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 38 de sarcină

În funcție de experiența avută, sunt persoane care susțin că al doilea copil se naște mai repede sau sunt persoane care spun că băieții sunt mai “leneși” și vin mai târziu. Ei bine, am ajuns la final de saptamana 38 de sarcina și bebelușul nu se grăbește să apară. Pe sora lui am născut-o la 39 de săptămâni și 5 zile. Mai are puțin timp să fie mai rapid. :))

Primele zile din saptamana 38 de sarcina le-am dedicat pregătirilor finale de Paște: am vopsit ouă cu cea mică (pentru prima dată și ne-au ieșit chiar bine), i-am pregătit cadourile de la iepuraș, am decorat casa, am spălat draperiile. Am mai făcut o “mică” curățenie prin bucătărie. Mâncare am comandat la un restaurant 2 platouri și de la o cofetărie un cozonac, pască și un platou de prăjituri. Mi-a ajuns gătitul din ultima lună și oricum nu mă pricep foarte bine la produse tradiționale. 🙂  Mâncarea aceasta a fost mai mult decât suficientă pentru noi trei. M-a ajutat să mai adaug un kilogram și să ajung la un total de 9, până acum.

Viata inainte de bebe

Lumina ne-a sosit la ușă în jur de ora 20:00 iar slujba de înviere se auzea de la Biserica de peste stradă. A fost cu siguranță un altfel de Paște. I-am organizat fetiței noastre de 4 ani o mică vânătoare de ouă și cadouri de la iepuraș prin sufragerie. După-amiaza ne-am plimbat prin jurul blocului și am vorbit on-line cu cei dragi.

EggHunt in timpul pandemiei de covid

Oricum nu am fi plecat nicăieri de Paște pentru că urmează să nasc, dar cred că ar fi venit părinții la noi în vizită. Și cu siguranță ne-am fi văzut mai mult cu cei dragi în această perioadă. Sper să trecem cu bine (și cât mai repede) peste perioada acesta și să ne vedem sănătoși.

saptamana 38 de sarcina in timpul Pastelui

Am fost la control la medic. Bebelușul cântărește în jur de 3,2 kg și are cordonul de două ori înconjurat în jurul gâtului. Sper să se mai miște până la naștere. În rest, totul este bine. Mi-au fost recoltate iarăși toate analizele pentru că ultimile nu mai erau de actualitate. Aveau cam 3 săptămâni. Medicul mi-a recomandat să renunț la Magne B6 și să iau în continuare doar pastilele de fier pentru a suplimenta carența mea. Restul analizelor sunt bune.

saptamana 38 de sarcina

Ana îmi spune că este fericită și entuziasmată (și-a îmbogățit vocabularul de când stă acasă). Toată săptămâna s-a trezit devreme și PRIMA: să facem decorațiuni, să vopsim ouă, să decorăm casa… iar de Paște abia aștepta să ciocnim ouă și să guste (doar să guste) din toate preparatele.

Viata inainte de bebe

Acesta este un an când chiar am trăit Paștele din foarte multe puncte de vedere. Regret că nu am ajuns la Biserică (deși a venit lumina la noi la ușă și am auzit slujba de înviere de la Biserica de peste stradă) și că nu ne-am putut vedea fizic cu cei dragi. Dar aceste momente în familie le vom prețui cu siguranță și ne vor rămâne în amintire când vom sta pe plajă în Bali.

Insarcinata in 38 de saptamani langa primul copil
Asa iesim la magazin.

4 thoughts on “➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 38 de sarcină”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.