Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 37 de sarcină

  • 3 min read

Am cam terminat pregătirile pentru bebeluș in saptamana 37 de sarcina. I-am pregătit și lui sertare pentru haine, biberoane, jucării, articole de baie și altele prin toată casa. Deși nu l-am cunoscut, noi începem să îl integrăm în casă și în familie. Îi explic Anei care este cădița bebelușului, cu ce se poate juca bebelușul la baie, cum îi vom face baie… Până acum, pare să înțeleagă. Să vedem nebunia când va sosi :)))

In saptamana 37 de sarcina am pregătit trusa medicală pentru bebe minimă, din punctul meu de vedere:

  • Supozitoare paracetamol 125 mg
  • Supozitoare novocalmin 300 mg
  • Supozitoare glicerină bebeluși
  • Baneocin pulbere
  • Termometru capăt flexibil bebe
  • Picături anticolici
  • Aveam deja acasă: spirt, comprese sterile, glicerină boraxată și ser fiziologic.

Sper că sunt acoperită. Dacă va mai fi nevoie de ceva, voi lua pe parcurs.

Mi-am luat și pentru mine: nurofen simplu și betadină. Și vopsea :))
M-am vopsit singură pentru prima dată în ultimii mulți ani. Surprinzător, mi-a ieșit chiar bine. Dar abia aștept să se redeschidă saloanele să merg la vopsit, pensat, unghii, cosmetică, masaj…. Mai e până atunci.

saptamana 37 de sarcina

Am început să rețin apă in saptamana 37 de sarcina. Nu am luat multe kilograme din acest motiv (+8 în toată sarcina). Doar am mâinile umflate. Dar nu e ca și cum aș purta bijuterii prin casă. Mai ales în săptămâna Paștelui când am făcut “curățenia generală”.

Cel mai greu a fost de făcut în camera copilului. Respectiv să o conving să mai donăm/aruncăm din jucării. Ea știe că sunt copii care nu au așa multe jucării ca ea, că nu au ce mânca, dar tot nu vrea să se despartă de jucăriile cu care nu se joacă. Eu și soțul ne donăm hainele, cărțile și alte lucruri pe care nu le mai folosim. Am mai fost cu ea la evenimente în scopuri caritabile. Sper ca, în viitor, să fie mai darnică. Nu vreau să o oblig, dar nici să ajungă camera ei depozit de jucării. În schimb, cu hainele este darnică. Ce este unisex păstrăm pentru bebeluș, iar pe cele de fetiță le dăruim.
În rest, m-am concentrat pe curățenia din dulapuri și alte locuri din casă în care umblu doar o dată pe an. 🙂

activitati in pandemie

Am făcut decorațiuni pentru Paște și am decorat casa cu ele. Ana este foarte mândră de creațiile ei 🙂 În rest, săptămâna aceasta am mai făcut activități de unit puncte, colorat, am început altă carte de activități cu zâne, am plantat diverse prin ghivece. Și se întâmplă un lucru deosebit în această izolare: fetița noastră de 4 ani a început să se mai joace și singură. Până acum, când eram cu ea acasă îi acordam toată atenția mea. Dar acum, în 12 ore pe zi de stat împreună de peste o lună (în rest doarme) cred că s-a plictisit și ea :))

saptamana 37 de sarcina

Am avut mici contracții care au fost cauzate fie de aplecat, ridicat, curățenie fie se pregătește bebelușul să vină. Sau ambele. 🙂

6 thoughts on “➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 37 de sarcină”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.