cashback

De când a început pandemia, majoritatea cumpărăturilor noastre s-au mutat online. Vin mulți curieri săptămânal, au început deja să mă cunoască. 🙂 Adevărul este că îmi este destul de comod să plasez comenzi online. Fiecare dintre noi a achiziționat deja cel puțin odată on-line așa că poate te interesează și pe tine cum faci să…Continue Reading “Cum să economisești folosind o platformă de cashback”

grădinița online

Avem deja câteva săptămâni de grădiniță online și pot emite ceva păreri subiective despre această formă de învățământ. Pentru noi, grădinița online nu este grădiniță. Nu este NOUL NORMAL. Este doar o soluție de compromis. O soluție în care copilul mai învață câte ceva, dar cu ce “costuri”. Părțile bune ale grădiniței online Copilul capătă…Continue Reading “Cum decurge pentru noi grădinița online”

logopedie

Când sunt mici, este amuzant când stâlcesc cuvintele, doar să zică ceva nou. Ana îi zicea “Duda” suzetei, de exemplu. Dar, pe măsură ce cresc, dacă exprimarea copiilor nu este chiar clară, putem apela cu încredere la un specialist. Nouă ni se părea că Ana nu pronunța anumite sunete corect (nici eu și nici soțul…Continue Reading “Despre logopedie-interviu cu Elena Nedelcu-Specialist în educație și intervenție timpurie”

pandemie

Știu, pandemia a lovit toată planeta. Doar că nu poți compara viața cuiva care “lucrează de acasă” într-o vilă închiriată la munte pe perioada pandemiei cu viața cuiva care trebuie să fie fizic la serviciu. Și ai cărui copii fac școală/grădiniță online. Și care nu are niciun alt ajutor. Sau cu un părinte singur care…Continue Reading “Suntem în asta împreună… doar că nu prea suntem”

jocuri24

Pe măsură ce afară se face din ce în ce mai frig, jocurile noastre se mută în casă. În timpul verii am petrecut foarte mult timp afară și ne-am concentrat mai mult pe jocurile în aer liber. Acum vă scriu câteva dintre ideile noastre de jocuri, acasă. Jocuri cu castane: dacă tot este vremea lor,…Continue Reading “5 idei de jocuri pentru preșcolari în zilele răcoroase”

12 octombrie - Ziua Eșarfelor Colorate

În seara asta am fost cu cei mici în parc. Ana a sărit cu o coardă, s-a plimbat cu trotineta și noi am fugit după ea. Ieșim zilnic în parc unde escaladează tot ce poate și sare pe peste tot. Poate și voi faceți la fel. Ieșiți în parc, vă plimbați, vă jucați pe acasă,…Continue Reading “Pe 12 octombrie, poartă o eșarfă colorată”

gradinita

Dacă aș fi primit 10 lei de fiecare dată când am auzit asta, mi-aș fi putut lua o rochie. Nu una de mare brand, dar de la brandurile de unde îmi iau, de obicei, mi-aș putea lua. Ce mai aud des: “foarte bine că stă acasă”, “stai cu ei cât de mult poți”. Ai ghicit,…Continue Reading ““Dacă aveam copil, anul acesta îl țineam acasă.” Ei bine, nu ai…”

Asevi

De când sunt acasă, aș putea spăla zilnic câte o mașină de rufe. Cam acesta este ritmul în care se murdăresc hainele noastre. Cu greu mă abțin și am decis că voi spăla la foc automat 2 zile pe săptămână. Unul dintre motive este să nu amestec hainele, chiar dacă folosesc șervețele captatoare de culoare….Continue Reading “8 sfaturi pentru spălatul rufelor eficient”

Asevi

De când sunt acasă (de prin martie adică) fac curat încontinuu. “Motive” se găsesc mereu: pandemie, pregătire pentru venirea bebelușului, bebeluș nou în casă etc. Trebuie să recunosc că am o obsesie. Am recunoscut. Primul pas este făcut. Poate, în viitor, o voi lăsa mai moale. poate nu. Până atunci, vă voi lăsa câteva trucuri…Continue Reading “9 tips & tricks pentru curățenia casei + 3 bonusuri”

relația dintre frați

Cum putem consolida relația dintre frați? Cum putem dezvolta empatia copiilor? Cum îl pregătim pe fratele mai mare pentru venirea bebelușului? Cum putem aplana conflictele dintre frați? Sunt doar câteva dintre subiectele pe care le-am discutat cu psihologul Robertina Ciobanu într-o ședință de consiliere parentală online. Am participat la un concurs pe un grup de…Continue Reading “Tehnici pentru a consolida relația dintre frați – Psiholog Robertina Ciobanu”