Egipt

𓀋 Egipt – o experiență unică (pentru că nu cred că voi mai merge vreodată) (I)

Vacanta noastra all inclusive in Egipt. Marea Roșie este superbă. Cu apa ei caldă, cu peștișorii colorați care ți se plimbă pe la picioare, coralii, scoicile, crabii și meduzele care se văd cu ochiul liber. În Egipt sunt toate obiectivele turistice despre care citești încă de când ești copil. Dar totul este umbrit de mizerie, oameni insistenți care îți cer bani(și se așteaptă să îi primească) pentru orice, mirosuri care mai de care mai neplăcute și o cultură total diferită de a noastră, dar nu în sensul bun.

Dar să vă povestesc mai detaliat despre săptămâna mea în Egipt.

Vacanta all inclusive Egipt cu Christian Tour

Am plecat în Hurghada, Egipt o săptămână cu Christian Tour. Am decis să merg doar eu și soțul, pe Ana am lăsat-o la bunici și foarte bine am făcut. Am vrut o vacanta egipt all inclusive. Ne doream să vizităm multe, iar cu Ana clar nu am fi putut. Ne încânta ideea de a sta la plajă și de a ne relaxa jumătate din timp, iar în restul timpului să facem diferite excursii. Am zburat cu Blue Air, iar transferul ne-a fost asigurat până la hotel de agenție. Zborul a fost plăcut, am primit un sandviș cu pui grill și băuturi gratis. Am avut inclus un bagaj de cală de maxim 20 kg și un bagaj de mână de max 10 kg. Am fost foarte mulțumită de Christian Tour in Egipt, ghizii lor sunt excepționali, iar serviciile oferite, per total de agenție au fost foarte bune.

Ne-am cazat la Royal Star în Hurghada. Anul trecut, cu aceeași sumă de bani, în aceeași perioadă, am fost în Bodrum. Diferența este de la cer la pământ!

Camerele nu sunt chiar de lux, nu vreau să exagerez și să zic că sunt mizerabile, dar egiptenii nu pun accent pe curățenie. De exemplu, am lăsat o farfuriuță cu covrigei pe masă și s-au strâns furnicile pe ea… Furnicile nu se văd cu ochiul liber în cameră, dar sunt ascunse sigur pe undeva.

În hotel ai internet doar la recepție, dar și acolo merge foarte prost. La telefon nu ai semnal pe peste tot. De preferat să nu uiți nimic acasă, nimic nu este ieftin în hotel, iar totul se negociază chiar și aici: papuci, loțiune de plaja etc
Nici mâncarea nu e wow. Adică ai ce mânca. Dar nu sunt multe opțiuni. Am mâncat pui cu orez toată săptămâna, aproape. Iar condițiile în care este ținută și preparată mâncarea chiar și într-un hotel de 4 stele sunt total insalubre.

Pâinea lor este dulce, miroase a zahăr. Un mare plus pentru băuturi, singurul all inclusive în care am fost și băuturile răcoritoare erau în sticle de 1.5/2 litri. Aveau apa și sucul zilei (mango/portocale) de la dozator dar pentru cola/sprite/fanta îți desfăceau sticla în față.

Personalul hotelului a fost foarte amabil, chiar prea amabil și insistent. Am avut un domn la curățenie și în fiecare zi mi-a făcut un model simpatic din prosoape. Doar pe patul meu.

Cât despre restul oamenilor….

Pur și simplu nu puteai să vizitezi un obiectiv, să mergi pe stradă sau să faci orice altceva fără să fii abordat, strigat sau arătat cu degetul. Au fost cazuri când oamenii doreau poze cu noi. La început a fost amuzant, am făcut poze, dar după câteva zile era pur și simplu enervant. Nu puteai să te relaxezi la plajă că mai venea câte un individ să facă selfie-ul perfect. Ieșeai să te plimbi prin stațiune, erai claxonat non-stop și arătat cu degetul zici că erai maimuța de la circ.

Vacanta egipt christian tour

Pe lângă poze, care devin stresante, egiptenii vor bacșiș pentru orice. Și încearcă să negocieze și să te păcălească cu orice. Cobor din avion și merg la baia din aeroport. O mizerie de nedescris. Cea mai mizerabilă baie din aeroport, ever. Merg la toaletă, folosesc un șervețel personal, fără săpun sau ceva pe care să te usuci. Să zic mersi că am apă. Nici ușa nu se închidea! La ieșire o doamnă îmi întinde mâna și îmi face semn să îi dau ceva. Sigur că da, având în vedere că mi-am folosit propriile consumabile, ar trebui să primesc eu ceva. Nu i-am dat nimic, să fie clar.

În magazine, alimentare, orice tip, nu sunt afișate prețurile. În magazinele de suveniruri înțeleg că trebuie să negociezi la sânge pentru că inițial îți cer un preț fantasmagoric, dar să îmi negociez chiar și un pachet de biscuiți deja mi se pare prea mult. Lângă hoteluri e mai greu să negociezi un preț bun. Chiriile sunt mari iar vânzătorii cunosc toate brățările hotelurilor: “45 EUR is nothing for you, you stay at Royal Star. This good price for you”. În hotel se mai face diferența EUR/USD, dar în afara hotelului 1 USD = 1 EUR = 17 LE.

Va urma…

Summary
Review Date
Reviewed Item
Vacanta all inclusive Egipt, Hurghada
Author Rating
41star1star1star1stargray
Event
Vacanta de 7 zile, Christian Tour Egipt
Location
Hurghada, Egipt,Al Ahyaa,

1 thought on “𓀋 Egipt – o experiență unică (pentru că nu cred că voi mai merge vreodată) (I)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.