Concediul de creștere a copilului

Concediul de creștere a copilului, 10 motive pentru care este o vacanță

Cocediul de creștere a copilului este clar o vacanță plătită de stat. Ar trebui să spunem o dată pentru totdeauna lucrurilor pe nume:

1. Ca în orice vacanță, te trezești când vrei tu. Recunoaște, sunt atâtea zile în care dormi până la 9, chiar 10. Ce mai contează că te-ai trezit și în timpul nopții de ‘nșpe mii de ori sau că cineva mic de lângă tine a adormit în urmă cu 4 ore. Te-ai trezit la 10? Te-ai trezit.

 2. Experimentezi tot felul de delicatese culinare. Păi cu ce ocazie mai mâncai tu supă cremă de sfeclă roșie? Sau diverse tipuri de brioșe. Ce mai contează că tu le gătești.

3. Te plimbi mult. Păi care mămică nu s-a plimbat cu orele prin parc până ce a adormit bebelușul? Acum plimbările în parc au devenit parte din rutina noastră zilnică. Nu am avut niciodată așa mulți pași înregistrați în aplicația de pe telefon.

4. Descoperi locuri noi. Acum cunoști toate locurile de joacă din zona ta, toate restaurantele baby friendly, creșele, grădinițele, școlile din zonă.

5. Pentru orice vacanță împachetezi bagaje. Păi și când ieși cu copilul, chiar și în jurul blocului, nu îți faci un mic bagaj? Îți iei: scutece, șervețele umede, dezinfectant, apă, măncare, jucării etc.

6. Citești și te relaxezi ca în orice vacanță. Nu citești pe un șezlong cu marea în față sau cu muntele pe fundal. Dar esti în confortul casei sau în parc. Am uitat să zic. Asta când doarme copilul și tu nu ai alte treburi casnice de făcut sau nu pici de oboseală. Dar astea sunt detalii.

7. Înainte de orice vacanță îți faci un plan: cum ajungi acolo, ce vrei să vizitezi, lista cu obiectivele importante. Așa îți faci în fiecare zi cu bebe. Acum că lista cuprinde haine de spălat și călcat, făcut de mâncare și altele și că te rogi ca ziua să aibă măcar 30 de ore pentru a le face pe toate, este partea a doua.

8. În concedii cheltuiești bani pe care i-ai economisit tot anul. Chiar înainte de a veni bebelușul pe lume începi să pui bani deoparte sau să faci cumpărături. În concediul de creștere a copilului, cheltuiești suma pe care o poți folosi să faci turul unui continent.

9. În vacanțe, vrei să experimentezi senzații tari. Mai bine încerci să conduci prin traficul din București cu un copil plângându-ți în scaunul de mașina, sau prima dată când se urcă pe cel mai înalt tobogan și vrea să sară în cap de acolo. Ce roller coaster…

10. În vacanță, ai o stare de bine. Așa ai și când stai acasă cu copilul. Când îl privești cum doarme, când te ia în brațe, când te pupă… până primești o jucărie de lemn în cap.

Sursa foto: pixabay.com

6 thoughts on “Concediul de creștere a copilului, 10 motive pentru care este o vacanță”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.