Cărți citite în luna aprilie

📖 Cărți citite în luna aprilie

📖 În luna aprilie am citit câteva continuări ale unor cărți citite anterior. Respectiv volumele doi și trei din “Pe aripile vântului” și volumul 2 din “Marte și Venus se ciocnesc – echilibru, completare, armonie” . Am citit și o carte de sine stătătoare “Jurnalul unui burlac: conversații cu mama”. Recezii scurte, păreri personale și sincere am lăsat mai jos.

Pe aripile vântului Volumele II și III – Margaret Mitchell

Cărți citite în luna aprilie

📖 “Pe aripile vântului” Volumele II și III – Margaret Mitchell. Mă așteptam să îmi placă primul volum, dar nu atât de mult. Toate cele trei cărți au curs repede, încât nici nu mi-am dat seama când s-au terminat. Din păcate.

📖 În cel de-al doilea volum, Scarlett se transformă dintr-o adolescentă răsfățată și egoistă într-o tânără cu mult prea multe poveri pentru vârsta ei. Devine un model de femeie puternică, demn de urmat. Cu defectele ei, evident. Că nimeni nu este perfect.

“Ea, însă, ea n-avea intenția să rămână săracă toată viața. N-avea de gând să stea jos și să aștepte cu răbdare o minune. Ea se va arunca în vâltoare și va scoate ce va putea.”

📖 În ultimul volum, Scarlett folosește toate mijloacele posibile pentru a-și atinge scopurile: să se apropie de Ashley și să facă mulți bani. Și se pare că îi merge, deși nu apelează la cele mai ortodoxe metode. Și relația ei cu Rhett va trece la alt nivel.

📖 Aici apare citatul celebru:

“La urma-urmelor, e și mâine o zi.”

Jurnalul unu burlac: Conversații cu mama – Mihai și Emilia Bendeac

Cărți citite în luna aprilie

📖 “Jurnalul unu burlac: Conversații cu mama” – Mihai și Emilia Bendeac. Mie îmi dau o stare de bună dispoziție emisiunile în care apare Mihai Bendeac. Are un haz aparte și îmi place comicul de situație pe care îl crează de multe ori. Acesta este primul motiv pentru care am cerut cartea aceasta de ziua mea. Să mă relaxeze. Un alt motiv este că toate veniturile din vânzarea cărții merg către o cauză umanitară. Primul proiect în acest sens va fi renovarea secției de oncologie pediatrică, din cadrul Spitalului Fundeni de la etajul 7. Nu este mult, dar carte cu carte facem #spitalepublicedinbaniprivati

📖 Cartea cuprinde povestiri autobiografice de-ale actorului, povestite de către Mihai Bendeac și apoi discutate cu mama sa. Pe alocuri este amuzantă. Cred că dacă ar fi fost audiobook, aș fi râs cu lacrimi. Poate va ieși. Este o carte ce se citește ușor și care te relaxează.

“Se spune că marile revelații vin în momente pline de sublim, când stai întins și privești coroana unui arbore secular sau când admiri nemărginirea mării…Poate, la alții…Iată că revelația mea absolută și definitivă a venit la vârsta de 15 ani, noaptea, având ochii cârpiți de somn și făcând pipi…”

Marte și Venus se ciocnesc – echilibru, completare, armonie. Volumul 2 – Dr. John Gray

Cărți citite în luna aprilie

📖 “Marte și Venus se ciocnesc – echilibru, completare, armonie. Volumul 2” de Dr. John Gray. L-am descoperit pe John Gray în timpul sarcinii cu celebra lui carte “Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”. După aceea, am mai citit câteva cărți scrise de doctorul în psihologie și apoi i-am cerut soțului cadou această carte de Crăciun. El a plusat și mi-a luat aproape toată opera autorului. 😂😂

📖 Așa cum citim cărți de dezvoltare personală, de nutriție etc, tot așa sunt utile și cărțile pentru dezvolarea relației. Și la ea trebuie să lucrăm constant pentru a funcționa. Chiar dacă avem o lună, un an sau peste 10 ani de relație. Cartea prezintă perspectiva ambilor parteneri, ce este important pentru fiecare și cum văd lucrurile femeile și bărbații. Sunt date și exemple concrete pentru o mai bună înțelegere a tabloului de ansamblu.

“Pentru a consolida o relație este nevoie de multă muncă și perseverență, în special în acele momente invitabile, când, aparent, ar fi mult mai ușor să primești sprijin emoțional din altă parte și să-ți părăsești partenerul – dacă nu fizic, atunci afectiv. Dacă în fața problemelor ivite alegeți să părăsiți relația actuală și să începeți una nouă, după un timp vă veți confrunta cu aceleași probleme. Până nu veți învăța noi strategii de consolidare a relației, problemele vor apărea întotdeauna. Nu numai că veți trece prin aceleași situații dificile în fiecare nouă relație, dar veți pierde, în același timp, șansa de a vă întări puterea personală pentru a face față provocărilor vieții și a vă însuși câte ceva din numeroasele ei lecții.

📖 Sunt mândră de mine că am reușit să citesc 4 cărți luna aceasta. Cu doi copii și timpul liber extrem de limitat, este mult pentru mine. Cel mai mult mi-au plăcut volumele din “Pe aripile vântului”. Primul volum l-am citit luna trecută. Articolul acesta lunar mă motivează să citesc, am tras puțin de mine să termin cartea lui John Gray până la finalul lunii.. Deși este o carte micuță ce pare că se citește ușor, dacă vrei să și rămâi cu ceva din ea pentru a aplica în relațiile tale, trebuie citită cu atenție.

2 thoughts on “📖 Cărți citite în luna aprilie”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.