Heineken Experience

Aniversare în Amsterdam – partea a II-a. Dau și o bere la Heineken Experience :)

În octombrie am aniversat 9 ani de relație. Cum nu scap niciun prilej de sărbătoare(și cum jumătatea mea uitase să mă cadorisească și cu această ocazie în ultimii ani), am decis să facem ceva cu adevărat special: să mergem în Amsterdam. Doar noi doi. Am avut noroc că în perioada aceea mama mea era în concediu și am putut să o lăsăm pe Ana la ea.

Despre cum a decurs prima zi, cum ne-am relaxat și pe unde am ajuns, am povestit zilele trecute în Amsterdam în doi-partea I. Rezumatul ar fi: somn, mâncare, Lovers boat, cartierul roșu, distracție.

Am zburat cu Tarom dus-întors. Zborul a fost plăcut, am citit, m-am relaxat. Cam asta fac și când zburăm toată familia. Îmi negociez, cumva, un zbor relaxant și soțul se bucură de toată energia Anei din avion. 😈

În cea de-a doua zi, am decis să ne cultivăm puțin și spiritul, așa că am vizitat Rijksmuseum. Este un muzeu mare, dar nu imens. Are multe zone interesante, pentru toate gusturile. Este suficient de mare încât să îți satisfacă setea de cunoaștere, dar suficient de mic cât să nu te plictisești în el. Lângă el este Van Gogh Museum și celebrul semn Iamsterdam.

Heineken Experience

Heineken Experience

Casa de papusi

Heineken Experience

Heineken Experience

Biblioteca din interiorul muzeului este fabuloasa

Heineken Experience

Arta moderna

Heineken Experience

Heineken Experience

Selfie in muzeu

Heineken Experience

Heineken Experience

Heineken Experience

Am facut o fotografie in spatele semnului Iamsterdam si pe retelele sociale am rasturnat-o :))

După aceea, am fost la Heineken Experience, care este o fostă fabrică de bere transformată în muzeu-interactiv. Am stat enorm de mult la coadă în ploaie pentru că nu ne-am gândit să ne luăm bilete on-line. Am zis că este o mică escapadă fără planuri prestabilite. Iar asta ne-a costat cam o oră și jumătate de stat la coadă. Dar s-a meritat! Cât am așteptat am fost serviți de cateva ori cu nuggets cu brânză și ciuperci și în interior la fel. Am primit două beri spre degustare, un pahar, un breloc, am degustat brânză, am făcut poze… a fost foarte distractiv. Iar mie nu îmi place berea.

Heineken Experience

Nuggets

Heineken Experience

Apropo de bere. Dacă mergeți în Amsterdam în viitorul apropiat și aveți în plan să vizitați și Heineken Experience, dați-mi de știre. Am două beri de dat. La intrare primești o brățară cu două tokenuri pe baza cărora îți poți lua bere. Am rămas cu brățara respectivă. După cum spuneam mai sus, nu sunt fan bere. Deci dacă o doriți, îmi puteți lasă un mesaj și vă trimit, gratuit, brățara. 🙂 Primul venit, primul servit.

Seara am luat la rând restaurantele selecte recomandate de cunoscuți. Toate erau cu rezervare și majoritatea te îndrumau către bar, să bei o băutură, două, cinci, în așteptarea unei mese. Am zis “pas” și am mers la un restaurant unde am mâncat sushi. Eu sunt fan sushi. Cred că pe peste tot pe unde am fost în concedii, am mâncat sushi. Dacă mai era și “all you can eat”, mergeam și la prânz și seara acolo. :))

Despre cum a decurs și ultima noastră zi în Amsterdam si concluziile de final, puteti citi aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.