Amsterdam în trei zile

Amsterdam în trei zile – concluziile de final (III)

Orice oraș mare din lume vei vizita, nu îl poți cunoaște în întregime în câteva zile. Chiar dacă pleci la 7 dimineața de la hotel și revii târziu în noapte. Doar îți faci o idee despre oraș, despre cultură, despre oameni. Așa a fost și în city break-ul nostru în Amsterdam.

În prima zi am făcut un mic tur al orașului cu o barcă mai mare, după aceea am luat la pas Cartierul Roșu și centrul orașului dar mai multe detalii găsiți în partea I a poveștii. În cea de-a doua zi am vizitat Rijksmuseum și ne-am distrat la Heineken Experience iar despre asta am povestit în cea de-a doua parte a escapadei noastre.

În ultima zi am fost la Amsterdam Dungeon. Când am fost în Londra, London Dungeon era o mare atracție înfricoșătoare pentru turiști. Noi eram cu Ana și nu am avut voie să intrăm. Așa că am zis că ne vom lua revanșa în Amsterdam. Eu mă sperii relativ ușor și pot spune că nu m-am speriat deloc în Amsterdam Dungeon. M-am amuzat, m-am plictisit, dar nu m-am speriat. Te plimbi organizat dintr-o încăpere în alta, iar diferiți actori încearcă să te introducă într-o poveste înfricoșătoare(cred ei). Cred că nici dacă aveam 12 ani nu mă speriam...

Amsterdam în trei zile

După aceea, am făcut un lucru nou pentru concediile noastre. Cum ne plimbam noi prin centrul orasului, am vazut un om cu o umbrelă deosebită. Era un ghid care organiza un tur al orașului în mod “gratuit”. În sensul în care dacă îți place, îi lași ceva ghidului, dacă nu, nu. Am văzut locuri noi, necunoscute și despre care nu am citit în niciun ghid. Am aflat informații nebănuite despre diferite obiective turistice, am aflat unde se mănâncă bine, de unde să îți cumperi suveniruri (era ultima zi și făcusem deja toate lucrurile acestea). A durat cam mult din punctul meu de vedere (în jur de 3 ore), dar a fost interactiv. Voi încerca un astfel de tur și în următoarele orașe pe care le voi vizita. De preferat în primele zile.

Amsterdam în trei zile

Am descoperit o curte interioara pe care noi nu am fi descoperit-o singuri.

Amsterdam în trei zile

Vremea în Amsterdam a fost incredibil de capricioasă! Luna octombrie nu cred că este cea mai potrivită pentru a vizita orașul. În sensul că ploua 5 minute după aceea se oprea timp de 5 minute. Și tot așa. Ploaia este diferită de cea de la noi. Mai mult picură puternic. Localnicii nici măcar nu se sinchiseau să își deschidă umbrelele. Dar era și o parte frumoasă. Uneori, după ploaie, apărea curcubeul. Am prins cam unul în fiecare zi.

Din cauza ploii, am renunțat la ideea de a închiria biciclete. Cred că ar fi fost drăguț dacă vremea ne-ar fi permis.

Sunt multe lucruri de făcut în Amsterdam și în împrejurimi. Dacă vrei câteva zile în care să te relaxezi și să trăiești experiențe inedite, atunci Amsterdam este orașul pe care îl cauți. Cred că este orașul potrivit când vrei să te deconectezi și pur și simplu să te distrezi. 🙂

2 thoughts on “Amsterdam în trei zile – concluziile de final (III)”

  1. Și eu când am vizitat Roma, vremea a fost capricioasă. 3 Minute era soare, după turna cu găleata. Abia aștept să văd și eu Amsterdam-ul, poate anul acesta cu toată gașca. Noroc că am citit articolul acesta, mi-ai dat idei! Mulțumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.