Amsterdam

Amsterdam în doi – partea I

Amsterdam poate fi și el considerat orașul iubirii. Depinde ce tip de iubire preferi. Amsterdam este orașul roșu, orașul lalelelor, orașul bicicletelor, orașul tuturor posibilităților, orașul drogurilor… Îmi place să merg pe peste tot cu cea mică și am fost cu ea în multe concedii anul acesta. Chiar am combătut teama de a pleca cu bebe în concediu. Dar pentru aniversarea a nouă ani de relație, am preferat să mergem doar eu și soțul în Amsterdam iar Ana să rămână la bunici. Denumirile de mai sus cred că sunt destul de sugestive.

În cele trei zile petrecute în Amsterdam am făcut tot ce nu putem face cu Ana în concedii. În primul rând, am dormit.

Iar paturile de la Teleport Hotel sunt atât de comode. Camera este destul de mare pentru cazările din Amsterdam, iar prețul a fost decent. Hotelul este la o stație de tren de centrul orașului – Amsterdam Central(cam 5 minute) sau câteva stații de autobuz (cam 20 de minute). Autobuzul este mai ieftin iar noi aveam mult timp să ne relaxăm și să admirăm orașul.

Al doilea lucru pe care nu îl mai putem face de față cu Ana este să mâncăm nesănătos. Încercăm să fim un exemplu pozitiv pentru ea, așa că facem ce fac toți părinții responsabili: mâncăm dulciuri pe ascuns. În Amsterdam am mâncat: burgeri, cartofi prăjiți, goffre, clătite, ciocolată, brownies și coockies cu toate substanțele interzise la noi, am băut, am fumat și ne-am relaxat în toate modurile posibile.

Amsterdam

În prima zi, ne-am plimbat cu Lovers boat (sugestiv, știu) pe canalele orașului. Turul a durat o oră și a fost distractiv. Am văzut orașul din altă perspectivă și ne-am familiarizat cu el. La final, am primit și căști cadou. Și așa mi s-au stricat cele de telefon.

Seara ne-am plimbat prin Cartierul Roșu să își clătească și soțul puțin ochii. Doar cu atât a rămas. Bărbați nu erau. Am aflat că fetele stăteau la vitrinele luminate cu roșu iar băieții la vitrinele luminate cu albastru. Dar, surpriză! În vitrinele albastre erau transexuali sau travestiți, nicidecum vreun gigolo cum vezi în filme. Nu ai voie să faci poze, pentru că riști să rămâi fără telefon și să ai capul spart de vreo sticlă. A pățit-o un turist, nu delirez de la ciuperci magice.

În Cartierul Roșu sunt multe muzee deosebite: Muzeul Sexului, Muzeul Marijuanei, Muzeul Prostituției etc. Am vizitat Muzeul Prostituției. Este o fostă casă în care a fost ucisă o prostituată, transformată în muzeu. Turul este interactiv. Am văzut camerele în care stau fetele, cum arată, se poate încerca să stai și în vitrină. Iar unii turiști nu își dădeau seama că este muzeu. Și se întrebau ce caută oamenii ăia prea îmbrăcați în vitrine?

În Cartierul Roșu este plin de sex-shop-uri și de coffee shops, care nu sunt cafenele ci locuri de unde îți poți procura, legal, marijuana. Sub formă de țigări gata preparate, la gram sau în diverse preparate dulci. Iar eu sunt cel mai mare fan al dulciurilor.

Despre ce am făcut în Amsterdam în zilele următoare am scris aici. Destule picanterii pentru astăzi 🙂

5 thoughts on “Amsterdam în doi – partea I”

  1. Noi nu suntem capabili sa punem in valoare un castel si astia scot bani din piatra seaca.

    Eu nu pot pleca fara fiica-mea nici pana la paine, daramite la o asa distanta. Bine…nici bunici n-avem (disponibili).

    1. Da, avem prea multe obiective lasate in paragina. Pana si centrul vechi din bucuresti, toti asteapta sa le renoveze statul daca au bulina…si nici macar nu se scufunda ca cele din Amsterdam :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.