Ferma Club

Primul concediu în 4 la Ferma Club

Pentru că nu știm dacă sau cât trebuie să stăm în carantină când revenim din străinătate, la cum se schimbă lucrurile de pe o zi pe alta, anul acesta am decis să ne facem toate concediile la noi în țară. După luni bune de autoizolare și după venirea bebelușului la noi în familie, ne doream liniște. Așa că am căutat ceva semi-izolat, relativ aproape de București, mic și liniștit. Un loc în care să ajungem și să STĂM acolo. Ferma Club a îndeplinit criteriile nostre 🙂

Drumul

Am făcut aproximativ 2 ore din București. Ferma Club este în Moroeni, județul Dâmbovița. Bebelușul de 2 luni și 3 săptămâni a dormit aproape tot drumul în mașină. Sora lui de 4 ani și 6 luni ne-a întrebat din 5 în 5 minute când ajugem după ce a epuizat jocurile din mașină :)) Nu a fost primul drum cu bebelușul, am mai fost cu o săptămână înainte la bunici, în Buzău. Tot așa s-a comportat: somn și voie bună. Când s-a trezit “dansa” cumva pe muzica din mașină și îi zâmbea bebelușului din oglinda pentru bebeluși sau surorii lui.

Cazarea și masa

Am fost cazați în Suita Royal. Ni s-a părut mai potrivită pentru toți 4 față de o cameră dublă. Este o cameră foarte mare, gen open space, care are un pat dublu matrimonial, o canapea extensibilă și am primit și un pătuț pentru bebeluș. Noi am venit oricum cu pătuțul nostru pentru bebe, dar nici cel de la Fermă nu a rămas nefolosit, a dormit fetița cea mare în el la somnul de prânz. 🙂 Mi-a plăcut că este o cameră spațioasă, foarte curată și că era liniște. Nu mi-a plăcut că nu ai intimitate pentru cuplu, fiind un open space. Iar camera este destul de slab luminată. Nu am avut nici balcon.

Ferma Club
Sursa foto: site Ferma Club

Am avut toate cele 3 mesele incluse. Mâncarea a fost absolut delicioasă și sănătoasă. Aprovizionarea se face din fermă și din livada proprie, în mare parte. Cel mai mult cred că mi-a plăcut mâncarea. :)) Aveam de ales între 2-3 opțiuni la prânz și cină. Ana a mâncat foarte bine și ea este destul de pretențioasă la mâncare.

În contextul COVID-19, toate mesele au fost servite pe terasă. Sună bine, fiind vară. Doar că a plouat aproape în fiecare zi, iar uneori era destul de puternic vântul și cam frig pentru bebe. O altă opțiune era să servim mesele în cameră.

Am apreciat că tot personalul purta tot timpul mască de protecție. Am avut dezinfectant la dispoziție pe peste tot, o cișmea în curte unde ne puteam spăla și am primit chiar și în cameră dezinfectant. Mesele de pe terasă erau puse la 2 metri una de cealaltă.

Ferma Club

Personalul este incredibil de amabil. Este clar o locație pentru familii. Pensiunea are lift, un mare plus.

Ferma Club

Ce am făcut la Ferma Club?

Am stat și ne-am relaxat în primul rând. Chiar aveam nevoie de asta. După izolare, naștere și viața aproape singură cu 2 copii. Am reușit să citesc o carte pentru un club de lectură în care m-am înscris. Grupul se numește Reading is Cool-the Challenge și cartea “Femeia la 1000 grade Celsius” de Hallgrimur Helgason.

Ferma Club

M-am jucat mult cu cei mici (asta făceam oricum și acasă), ne-am bucurat de verdeața din jur și de aerul curat.

Ferma Club

În fiecare dimineață, pe la 10:30 venea un ponei. Ei bine, acesta era punctul culminant din zi pentru cea mică :)) Să călărească poneiul. I-a plăcut maxim.

Ferma Club

Am vizitat micro-ferma. Au câteva animăluțe pe care le-am văzut la câteva zile.

În curte este un loc de joacă generos pentru cei mici. Am avut noroc că fix atunci au mai fost cazate 3 fetițe de vârste similare Anei și s-au jucat foarte frumos împreună. Așa am putut citi liniștită, pe șezlong sau în hamac 🙂 Bebe a dormit destul de bine în aer liber.

Ferma Club

Ana și tatăl ei au făcut mici plimbări pe dealurile din jur. Pentru drumețiile pe munte trebuia să luăm mașina, așa că am zis pas. Pentru orice altceva de vizitat, trebuia să folosim mașina. Am preferat să nu ne expunem foarte mult cu bebelușul.

Ferma Club

Am făcut o vizită celui mai apropiat Pepco. Noi veneam (și ne-am întors) din canicula de la București. Ne-am luat haine grosuțe la noi, dar a trebuit să le cumpăr copiilor câte o geacă și fesuri. Și Anei jucării noi apărute, dacă tot am ajuns la Pepco…

Ferma Club

Din păcate, în contextul pandemiei, zona Spa era închisă. Mi-ar fi plăcut un masaj și o piscină + bronz în timpul zilei, dar nu am putut beneficia de acest răsfăț.

Ferma Club

În 3 zile diferite, din cauza furtunilor, s-a oprit curentul. În prima zi a fost oprit ore bune. S-a mai oprit și în ultima zi și nu am putut plăti cu cardul inițial băuturile consumate (doar mâncarea a intrat în pachetul achiziționat de noi). Fix înainte să plecăm, curentul a revenit.

Ferma Club

La început este fun să te detașezi total de agitația orașului. Dar după 5 zile de ploi, cină în frig și vânt, parcă nu mai este așa wow. Noi ne-am luat 4 nopți de cazare și am primit una gratis. Așa este oferta. Am achitat cu vouchere de vacanță concediul. Cred că 5 zile au fost minunate, dar suficiente pentru noi. 🙂

Ferma Club

Per total, experiența noastră la Ferma Club a fost ca o vacanță la bunici. Dacă părintii noștri ar fi locuit la țară. Ne-am simțit bine, este clar genul de turism pe care îl putem practica acum cu cei doi copii. Primul concediu în 4 a decurs foarte bine, drept urmare, ne-am decis ne prelungim concediul și am plecat la Hanul Bran după aceea.

Ferma Club

3 thoughts on “Primul concediu în 4 la Ferma Club”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.