interactive science

Interactive Science – locul unde copiii învață experimentând

Până pe 17 aprilie are loc în premieră în România expoziția Interactive Science 2020, concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știintă, fizicieni, geologi și astronomi. „După ce sute de mii de vizitatori i-au trecut pragul în Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Bulgaria, publicul va avea ocazia să interacționeze cu 25 de mașinării, ce combină experimentul cu joacă și vor pune la încercare inteligența și abilitățile copiilor și adulților de toate vârstele, la AFI COTROCENI (etajul 1, lângă locul de joacă)”, anunță organizatorul Events.

interactive science

Noi am fost într-o sâmbătă dimineață, pe la ora 10 și ceva. La ora aceea nu era aglomerat, eram doar noi și câteva familii și tinerii foarte amabili care ne-au explicat cum funcționează fiecare mașinărie. Chiar au ajutat-o pe Ana în vârstă de 4 ani să le folosească, mai ales că mie îmi este puțin greu din cauza burticii de 6 luni+.

Interactive Science este o expoziție de știință plină de provocări și inovații, distractivă și mai ales educativă, care ne-a captivat pe amândouă. Am petrecut în jur de două ore distractive (care nu știu cum au trecut), după cum se poate vedea și în filmulețul de mai jos:

Anei i-au plăcut foarte mult mașinăria ce simulează o tornadă, să cânte la harpa fără coarde, simulatorul de cutremur, scripetele, să acționeze un robinet de apă cu ajutorul sunetelor, iluziile optice și bineînțeles să ne facem poze amuzante. 🙂 A rămas cu multe informații pe care le-a reținut într-un mod distractiv. De exemplu, acum știe cum se simte un cutremur sau ce este o iluzie optică.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 17 aprilie, de duminică până joi, între orele 10.00 și 22.00 și vineri și sâmbătă, între orele 10:00-23:00 la etajul 1 al AFI Cotroceni.

Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, grupuri de peste zece copii – 25 lei, poass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.

interactive science

1 thought on “Interactive Science – locul unde copiii învață experimentând”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.