Hunedoara

Hunedoara și împrejurimile sale pitorești

Hunedoara este un oraș liniștit, frumos și turistic din Transilvania. Chiar ai ce face într-un weekend (prelungit) în oraș și în împrejurimi. Oamenii sunt ospitalieri, amabili, găsești destule locații unde poți mânca bine, iar aerul este curat.

Noi ne-am cazat la Vila Gorunul și am rezervat pe booking un “apartament” cu o cameră. Eu prin apartament înțeleg o cameră + living/bucătărie. Ei bine, acolo am primit o cameră, la suprapreț. Le-am sesizat dezamăgirea, dar se pare că era o eroare tehnică de afișare pe booking, iar ei nu au apartamente. Camera arată bine, dar totuși este o cameră mică, într-o casă de alte camere mici de închiriat…

Ce poți face într-un weekend în Hunedoara și în împrejurimi

  • Am vizitat Castelul Corvinilor. Sau Castelul Huniazilor sau Castelul Hunedoarei. Sub același nume găsești unul dintre cele mai frumoase castele din Europa și unul dintre cele mai frumoase castele vizitate de mine. Poți vizita atât pe interior diferite camere mobilate parțial, curtea castelului și exteriorul pentru priveliște.
  • În curtea Castelului am mai vizitat și Muzeul Torturii. Este un muzeu foarte mic, dar intens. 🙂 O cameră de tortură este și în castel, inclusă în prețul biletului de intrare. Depinde cât de pasionați sunteți dacă doriți să plătiți sau nu extra pentru a vedea moduri de tortură. :p
  • Am fost la Grădina Zoologică. Este una dintre cele mai mici și neîngrijite grădini zoologice pe care am văzut-o. Animalele par nehrănite și bolnave. Sunt puține animale și ele triste. 🙁 Mare păcat. Grădina Zoologică are o priveliște minunată și ar putea fi transformată în ceva superb.
  • Am fost la Mănăstirea Prislop și la mormântul lui Arsenie Boca. Drumul a durat 30 de minute cu mașina. Deși am fost sâmbăta, nu era aglomerat.
Hunedoara
  • Am fost la Sarmisegetuza Ulpia, care este tot la 30 minute de Hunedoara. La aproximativ o oră se află și Sarmisegetuza Regia.
  • Am vizitat Cetatea Devei. Este ceva de urcat, de mers, dar peisajul este uimitor. Intrarea a fost gratuită.

Unde am mâncat?

  • Am mâncat la Restaurantul Rustic în Hunedoara de mai multe ori. Celei mici i-a plăcut foarte mult că are loc de joacă. Mâncarea a fost bună, ieftină și a venit repede.
  • În Deva am mâncat la restaurantul Grizzly. Meniul este puțin ciudat, prețurile sunt ridicate, dar mâncarea a fost bună.

Hunedoara a fost ultima oprire din concediul nostru. Am pornit din București, am încercat să ne relaxăm la Orșova, ne-am simțit bine in Belgrad și am reușit să ne relaxăm în Hunedoara. 🙂

2 thoughts on “Hunedoara și împrejurimile sale pitorești”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.