carti citite mai

📖 Cărți citite în luna mai

📖 Am tot amânat articolul în ideea în care mai terminam de citit o carte. Ei bine, nu am terminat-o. În luna mai am citit integral doar două cărți. Una de dezvoltare personală dacă o pot numi așa care mi-a plăcut mult și o carte clasică ce mi-a plăcut, dar nu m-a dat pe spate. Am început să citesc 2 mastodonți, dar nu am finalizat niciunul.

“Suferințele tânărului Werther” – Johann Wolfgang Von Goethe

carti citite mai

📖 “Suferințele tânărului Werther” – Johann Wolfgang Von Goethe. Aceasta este o altă carte ce zace pe lista mea de citit încă din liceu când am citit “Faust”. Eu când citesc ceva de un autor și îmi place, îmi pun toată opera sa pe listă 🤣 Noroc că am găsit această carte la Bookster.ro și am putut bifa lectura.

📖 Cartea este sub forma unor scrisori pe care romanticul (și îndrăgostitul de o fată logodită) Werther le adresează unui prieten. Scrisori-jurnal în care acesta își povestește viața și dragostea neîmplinită. Speakerii motivaționali ar trebui să citească această carte pentru că are multe citate pline de înțelepciune. Deși au trecut sute de ani, acestea rămân de actualitate.

“Noi, oamenii, ne plângem adeseori că zilele bune sunt atât de puține și cele rele atât de multe; dar, după părerea mea, n-avem întotdeauna dreptate. Dacă ne-am bucura cu dragă inimă de lucrurile bune pe care ni le dă Dumnezeu în fiecare zi, am avea și puterea să le îndurăm pe cele rele, atunci când vin.”

“Pledoarie pentru mami și tati” – Mirela Retegan

carti citite mai

📖 “Pledoarie pentru mami și tati” – Mirela Retegan. Am ales să împrumut și cartea aceasta de la Bookster pentru că admir autoarea. Este un mare OM pentru toate campaniile sociale pe care le desfășoară și toate cauzele în care se implică. De exemplu, de 8 martie, am pregătit o punguță de cadouri și am “adoptat o mamă”. I-am făcut o surpriză unei mame care nu avea de la cine primi ceva drăguț. Despre motivele pentru care o admir pe Mirela Retegan aș putea scrie eu o carte. 🙂

📖 Este o carte pe care dacă ai început-o, atunci vrei să o termini imiediat. Carte conține scurte povestiri personale care te trec printr-o mulțime de emoții: veselie, tristețe, fericire, recunoștință pentru ce ai. Par genul de povestiri de blog personal sau de revistă. Autoarea ne împărtășeste din experiența ei de părinte singur și experiența sa de viață. Cred că este o carte ce le dă putere mamelor singure sau care se gândesc să facă acest pas. Le pot numi mici pastile de înțelepciune.

📖 “Aș vrea să fiu și să rămân pentru copilul meu Zâna din viața lui. Aș vrea să știe că la mine se află bagheta magică și că, oricând, eu voi putea să îi aduc liniștea. Oricând va găsi la mine înțelegere și acceptare. Destul o să-l pună la punct ceilalți. Destul o să-l judece și o să-i dea note. O să-i pună etichete, o să-i dea diplome sau o să-l treacă la restanțe. Destul o să hotărască toată lumea cât e de bun sau de nebun, cât știe și cât poate. Eu trebuie doar să-l iubesc și să fac magie cu inimioara lui. În mijlocul inimii lui să fie casa mea. Acolo să se găsească întotdeauna locul cel mai sigur din lume. Sun și voi rămâne toată viața și dincolo de ea, mereu, Zâna copilului meu.”

Lectura este una dintre pasiunile mele încă de când am învățat să citesc. Încerc să citesc zilnic măcar câteva pagini. Orice carte citită îți deschide noi orizonturi, chiar dacă îți place sau nu. Voi ce mai citiți?

1 thought on “📖 Cărți citite în luna mai”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.