Asevi

8 sfaturi pentru spălatul rufelor eficient

De când sunt acasă, aș putea spăla zilnic câte o mașină de rufe. Cam acesta este ritmul în care se murdăresc hainele noastre. Cu greu mă abțin și am decis că voi spăla la foc automat 2 zile pe săptămână. Unul dintre motive este să nu amestec hainele, chiar dacă folosesc șervețele captatoare de culoare. Ce sfaturi simple pot oferi pentru spălatul rufelor eficient, am scris pe scurt mai jos:

1. Împart produsele pe categorii, în funcție de programele mașinii de spălat rufe și în funcție de etichetele hainelor: lenjerii de pat, prosoape, haine albe, haine colorate, haine negre, haine de bebeluș etc.

2. În funcție de ce pun la spălat, aleg un detergent special pentru fiecare tip de țesătură. Ocupă mai mult spațiu și este mai costisitor, dar merită investiția. De exemplu, pentru hainele de alergat (inclusiv adidași) folosesc detergent Asevi Max Actif. Curăță hainele foarte bine și elimină mirosurile neplăcute.

Asevi

3. Folosesc șervețele captatoare de culoare pentru hainele colorate și șervețele cu efect înălbitor pentru hainele albe. Așa poți pune culori diferite în aceeași mașină fără nicio grijă. Încerc totuși să fie cam din același material.

4. Am investit într-un uscător de rufe: hainele sunt mai pufoase și balsamul de rufe ține mai mult. Uscătorul scoate și praful din haine. Am fost șocată cât praf este în hainele de bebeluși, de exemplu! Iar cel mai mare beneficiu, ai hainele în aceeași zi!

Asevi

5. Pun la spălat hainele cu fermoarele închise și capsele desfăcute. Fermoarele se pot strica și pot agăța îmbrăcămintea. Nasturii și capsele se lasă deschiși pentru că din cauza presiunii exercitate de mașina de spălat se pot rupe/strica.

6. Folosesc o soluție de scos petele. Pulverizezi soluția pe pată, o lași să acționeze 5 minute și apoi pui la spălat.

Asevi

7. Am grijă de mașina de spălat. O curăț des și folosesc tablete anti-calcar.

8. Pentru extra-parfum pe țesăturile din casă, aplic un deodorant.

Asevi

Comandă pe www.asevi.ro introducând codul promoțional VIATADUPABEBE și primești 15% reducere de fiecare dată!

Asevi

Tu ce sfaturi pentru spălatul eficient al rufelor ai?

11 thoughts on “8 sfaturi pentru spălatul rufelor eficient”

  1. Gabriela Radulescu-Petca

    Si eu sunt în totalitate de acord cu tine ❤‼️‼️‼️‼️ aceste produse le folosesc si eu si ca si tine, le recomand cu mare drag tuturor ❤❤❤

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.