Publishing Office

5 activități creative pentru preșcolari

Ana (4 ani) are înclinații artistice. Am încercat să îi încurajez exprimarea creativă de mică. Pentru noi, activitatea în sine a fost importantă și nu rezultatul final. Cred că fiecare copil se naște cu un potențial creativ și ține de noi să îl ajutăm să și-l dezvolte, prin joacă.

Idei de activități creative pentru preșcolari

Publishing Office
  1. Pictura – fie că pictăm pe planșe gata imprimate, pe coli albe sau pe diferite materiale. Sau chiar cu degetele. Îmi plac acuarelele care pot fi folosite pe diferite suprafețe: hârtie, carton, sticlă, ceramică și țesături. La activitatea noastră am folosit acuarelele Morocolor Primo. Celei mici i-a plăcut forma acuarelelor. Mie îmi plac că au o calitate superioară, cu un conținut ridicat de pigment. Când se diluează cu o canititate mică de apă, acoperirea este densă, iar culorile strălucitoare. În set mai erau și două pensule și un tub alb. O situație pe care o întâlnim des când cea mică pictează, este că varsă apa. Așa că i-am luat un borcănel pentru acuarele Morocolor Primo. Borcănelul din plastic cu două compartimente este special conceput pentru spălarea pensulelor, primul compartiment fiind destinat pentru curățare, iar cel de-al doilea pentru clătirea finală. Ana își pune o pensulă într-un compartiment și altă pensulă în altul. Dar nu mai varsă apa.

2. Coloratul – Avem acasă zeci de cărți și de planșe de colorat. Fie că folosește creioane cerate, creioane colorate normale, markere permanente sau carioci, coloratul este printre activitățile preferate ale fetiței mele. Tot exersându-și abilitățile, a ajuns să coloreze foarte frumos, fără să depășească conturul. Și-a exersat și răbdarea cu această activitate.

Publishing Office
Bebe ne tine mereu companie

3. Crearea de bijuterii proprii – aceasta este o activitate pentru fete. Dar este o activitate care o ține ocupată și implicată. Am avut diferite seturi diy cu mărgele de-a lungul timpului. Seturile creative vin cu mărgeluțe de diverse forme și culori și cu ață specială elastică pentru bijuterii. Ana își poartă bijuteriile create de ea cu mândrie.

4. Mozaic cu animale – Am utilizat un set creativ APLI mozaic pentru a crea 2 planșe mozaic. Am creat un cățel și o pisică din spumă EVA pretăiată. Activitate are numeroase beneficii: reduce stresul, sporește încrederea, îmbunătățește memoria, dezvoltă coordonarea și favorizează dezvoltarea personală atunci când creează o lucrare creativă.

5. Desenatul pe pereți – nu știu dacă este vreun copil care să nu fi încercat măcar să coloreze pereții. Eu i-am luat o planșă Edding Funtastik, Forest Elf pe care i-am lipit-o cu bandă dublu adezivă și am lăsat-o să coloreze și să deseneze în voie. Rezultatul a fost spectaculos. Planșa a venit cu bandă dublu adezivă și cu 6 carioci mari.

Noi ne-am luat materialele pentru activități de pe site-ul Publishing Office. Pe site sunt o mulțime de produse pentru activitățile creative, dar și rechizite, articole de curățenie, bibliorafturi, echipamente de protecție și multe altele.

23 thoughts on “5 activități creative pentru preșcolari”

  1. Cate idei dragute si creative! Si noua ne place sa desenam, sa coloram, sa pictam si sa desenam cu creta pe asfalt. Sa iti traiasca minunile!😍

  2. Si noi apreciem foarte mult plansele de colorat care se lipesc de pereti. Dintr-un motiv inexplicabil prefera sa coloreze vertical in loc de orizontal pe masa si in primul rand nu mai exista tentatia de a strica vopseaua lavabila.

  3. Minunate activitati. Si piciul meu de 4 ani a descoperit pictatul cu acuarela sau cu degetele si ii place tare mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.