calendar advent copii

24 + idei de activități pentru Advent până la Crăciun

Sărbătorile nu sunt despre cadourile scumpe pe care le oferi ci despre dragostea, implicarea și timpul petrecut alături de cei dragi. Nu cred că își vor aminti copiii cu exactitate ce tricouri sau jucării au primit de la Moș Crăciun acum 5 ani. Dar un ornament făcut de voi, ÎMPREUNĂ, va rămâne acolo. Gustul unei prăjituri decorate ÎMPREUNĂ îi va rămâne în memorie. Iar bunicii vor aprecia mai mult felicitările făcute de mânuțele mici ale nepoților, în urma unor activitati advent, față de unele clasice cu “Sărbători fericite!”.

Noi am făcut câte o mică activitate în fiecare zi din luna decembrie, în așteptarea Crăciunului. Am trecut de jumătatea lunii, așa că am zis să vă fac și vouă o listă cu activitățile făcute de noi și ce mai avem în plan. Public zilnic activitățile pe conturile de facebook și de instagram Viața după bebe.

Încă de când avea Ana 2 ani, am început tradiția calendarului advent cu diferite produse. Anul acesta am dus obsesia la alt nivel și am luat multe calendare pentru familie cu produse și dulciuri. Nu ne pricepem noi foarte bine la arts&crafts, deci vor fi lucruri simple pe care le poate face un copil de 4-5 ani.

Activități advent de făcut până la Crăciun

  1. De ziua României, Ana a desenat steagul Romaniei, l-a colorat și a lipit paiete peste.
  2. A făcut o floare tot cu tricolorul: a desenat conturul de la mic la mare, a decupat și apoi a asamblat.
  3. Am gătit împreună o prăjitură. Era un mix peste care am adăugat unt și puțin lapte. Ea a amestecat, a întins aluatul și a tăiat formele. Eu am pus la cuptor. Este foarte încântată sa facem prăjituri împreună, dar nu să le și mănânce. Le prepară, gustă din aluat că i se pare amuzant, le decorează și cam atât. Cred că ar fi un bucătar bun.

4. Ana a SCRIS prima ei scrisoare către  Moș Crăciun. 🎅 Dacă în anii anteriori, îi desena moșului ce își dorea, acum a insistat să scrie ea. Eu i-am spus pe litere cuvintele, iar ea le-a scris. ❣ Repetăm literele prin diferite jocuri și activități, dar nu mă așteptam să aibă dorința de a-i scrie ea moșului. Cred că își dorește mult cadourile 🎄🎁🎀

 5. De câțiva ani ne personalizăm calendarele. Alegem cea mai frumoasă poză din lună și o punem în calendarul anului următor. Le facem și părinților. În anii trecuți, puneam poze din călătorii sau de la evenimente, unde eram aranjați și arătam mai bine. Sau poze cu copilul, ea este mereu simpatică. Anul acesta nu am fost prin multe locuri, dar noroc că avem un bebeluș simpatic care este foarte fotogenic alături de sora sa. Ana m-a ajutat să aleg fotografiile în funcție de preferințele personale. :))

 6. Cea mai simplă prăjitură: cumperi aluat gata preparat din Lidl, copilul îl taie și îl decorează (mă rog, mănâncă aproape toate m&m-urile pentru decorat), bagi la cuptor pentru 9 minute apoi copilul iar decorează. Eu am încercat să fac un om de zăpadă, ea un unicorn.

 7. Anul acesta Ana s-a implicat foarte activ în împodobitul bradului. L-am împodobit împreună în egală măsură. Pe parcursul anului a tot făcut decorațiuni în casă (mai ales în perioada de caranatină) iar acum le-a pus cu mândrie în brad. 🎄 Înainte să am copii, împodobeam bradul monocrom, îl aranjam frumos și fiecare decorațiune era la locul ei. Acum, fiecare membru al familiei își pune globurile preferate pe unde vrea. Unicornii, bomboanele de pom și globurile făcute de ea stau la loc de cinste (și la nivelul ei). Iar bradul îmi dă o stare de bine și este așa frumos ❣❣😘

8. A venit Mos Nicolae 🙂 Cu o seară înainte și-a pregătit ghetuțele.

9. Am decorat casa. Am pus instalații pe peste tot, inclusiv la geamuri.

10. Am citit cărțile primite de la Moș Nicolae.

11. A nins și am ieșit la zăpadă: ne-am bulgărit, Ana s-a dat cu sania, am făcut un om de zăpadă.

12 Am făcut decorațiuni de Crăciun pentru casă și de pus în brad.

13. Am citit cărți tematice de Crăciun și am făcut cărți de activități cu specific de Crăciun.

14. Am făcut o casă de Turtă dulce.

15. Am vizionat un film de Crăciun.

16. Am făcut felicitări simpatice pentru bunici.

17. Ana a confecționat si decorat casa cu un lanț de hârtie colorată.

18. Am băut ciocolată caldă cu bezele.

19. Am organizat acasă o mini-ședință foto:

 20. Am ascultat colinde și muzică de Crăciun și am cântat și dansat prin casă. 

21. Ana a refăcut activități de la grădiniță: a desenat un om de zăpadă și apoi a lipit cereale peste, a făcut o felicitare în formă de brad pe care a decorat-o cum pompoane și sârmă colorată, a pictat o farfurie verde, a decupat-o și a decorat-o și așa a ieșit o coroniță decorativă frumoasă. Am mai luat un kit de făcut sorcovă și am făcut una.

22. Am donat jucăriile cu care nu se mai joacă pentru a face loc jucăriilor noi ce vor veni de la Moș Crăciun.

23. Am încercat să vedem luminițele din oraș.

24. Am făcut și alte prăjituri.

25. Am organizat un picnic sub brad.


26. Am impachetat cadouri.


27. Ne-am făcut unghiile de sărbătoare.

Activitati advent pentru copii

Activitățile pot fi scrise undeva, pot fi extrase în fiecare zi bilețele cu ele sau vă puteți face un calendar de Advent cu ele. Vă puteți crea propriul Calendar de advent – varianta prescurtata.

Dacă anii trecuți aveam evenimente la care să participăm, târguri de Crăciun, serbări peste serbări, petreceri și altele, acum trebuie să ne adaptăm. Este o perioadă în care oricum petrecem mult timp cu familia, hai să fie un timp petrecut frumos. Copiii sunt încântați iar noi vom rămâne și cu amintiri plăcute ale acestei perioade incerte prin care trecem.

1 thought on “24 + idei de activități pentru Advent până la Crăciun”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.