1 an cu bebe

👶 1 an cu bebe

👶 Când te-ai născut tu era haos. Ne confruntam cu o situație deosebită căreia nu stiam cum să îi facem față. Eram cu toții în carantină, nu știam dacă voi putea naște la spitalul ales de mine sau dacă medicul meu va mai colabora cu acel spital în momentul nașterii tale.

👶 Dar după ce ai venit în viața noastră, totul s-a schimbat. Pericolul nevăzut al virusului, deși era prezent, nu mă mai speria așa tare, primăvara era mai frumoasă deși eram închiși în casă, un copil schimbă totul în viața unei familii.

1 an cu bebe

👶 Tu ești mereu vesel, jucăuș, te uiți la toți trei cu dragoste, ne dai tuturor o stare de împlinire. Te iubim foarte mult și mulțumim pentru toate zilele minunate pe care ni le aduci în viață. La mulți ani, pui iubit!

1 an cu bebe

👶 La cel de-al doilea copil multe lucruri sunt diferite. Eu sunt mult mai relaxată, copilul este mai liniștit, tratăm lucrurile cu mult calm. Bebelușul s-a integrat așa repede în familia noastră încât simt că face parte din ea dintotdeauna. Sora lui l-a acceptat din prima clipă. Într-un an de zile nu a avut niciun moment de gelozie sau de supărare pe bebe. Chiar dacă îi ia jucăriile, o trage de păr, se urcă pe ea… mereu spune că îl iubește pe frățiorul ei. Toate frustrările s-au îndreptat asupra părinților, dar prefer asta. Noi le putem aplana și le putem duce. 😍

1 an cu bebe

👶 Încă de la început, am fost singură cu bebe. Și, cumva, “singurătatea” asta se manifestă 24/7. La toate controalele medicale mergem singuri, eu (nu) dorm cu el în majoritatea nopților, îl iau cu mine pe peste tot. Dar și bebelușul este genul de copil cuminte care stă în căruț cu orele dacă este necesar, plânge doar când îl supără ceva, nu are (încă) tantrumuri din senin. Bebe este foarte atașat de mine. Ceea ce este normal. Dar parcă pare de pe acum băiatul mamei. 😂 Sper să își dezvolte relații puternice de atașament și de ceilalți membri ai familiei. 😂

1 an cu bebe

👶 Este un băiețel vesel, îi plac foarte mult mingiile, se joacă mereu cu ele, îi plac animăluțele, baghetele magice luminoase și cântătoare ale surorii lui, cărțile cu imagini, muzica, tot ce este mic și poate fi mâncat. A început să fie și mai vocal cu ceea ce își dorește, îmi dau seama repede când îi este foame sau somn. Ne arată cu degetul ce vrea. Spune și face “pa-pa” și cred că asociază câteva cuvinte cu ce semnifică. De exemplu, spune “ham” când vede un câine, ne strigă pe mine și pe Ana…

1 an cu bebe

👶 Se ridică în picioare și stă în picioare, dar nu merge nesusținut. Luna trecută am descoperit că are tal valg, l-am masat zilnic, i s-a atenuat afecțiunea, dar nu i-a trecut. Vom merge lunar la control ortopedic până va fi totul ok. Până atunci, voi continua cu masajul zilnic.

👶 Mănâncă destul de bine și diversificat. Dar trebuie avută răbdare la masă. O masă poate dura între 10 minute și o oră 😂 Și eu mănânc lent, așa că mâncăm împreună timp de o oră 😁  Cântărește 9,1 kilograme și măsoară 78 de centimetri.

👶 Luna aceasta a fost mai ok cu somnul. Și-a cam făcut două somnuri pe timp de zi, dacă se trezește foarte devreme are 3, iar noaptea a dormit mai bine. Sunt fericită că am reușit să țin un jurnal lunar cu evoluția bebelușului. Este plăcut să recitesc după un timp vechile mele articole și să îmi reamintesc anumite momente.

1 an cu bebe

👶 Cum ziua bebelușului a picat în Săptămâna Mare, i-am luat moțul în Sâmbăta Floriilor. A fost o petrecere mică, în familie. Sunt așa fericită că acum îl putem tunde și chiar seamănă și el cu un băiețel. După tavă și-a ales un pix, o perie de păr și un parfum. Sunt interesante alegerile pentru un băiat. Dar dacă va lucra în domeniul beauty, voi fi clienta lui fidelă.

1 an cu bebe

👶 Cu doi copii treci zilnic printr-un carusel de emoții, acum ești super fericit, peste ceva timp ești epuizat și simți că nu mai faci față și nu știi cum o vei scoate la capăt, apoi îi vezi împreună și zici că parcă lucrurile nu sunt așa grele. Mă bucur că suntem cu toții sănătoși și că ne bucurăm cum putem mai bine de viața pe care o avem.

1 thought on “👶 1 an cu bebe”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.