Cărți citite în iulie

📖 Cărți citite în lunile iulie-august

📖 În luna iulie am terminat de citit două cărți și în luna august niciuna. Am început o carte mare și grea de care cred că voi trage până la finalul anului. Două bloguri care au jurnal lunar de lectură și pe care le urmăresc Laura Frunză și Ivona Rustem au tot două cărți în luna iulie, așa că a fost ceva în aer. Dar au recuperat în august. Eu nu. Ambele cărți propuse de mine în articol sunt ușor de citit și sunt genul care nu vor mai fi lăsate din mână.

📖 “Eleganța ariciului” – Muriel Barbery

Cărți citite în iulie
Tabloul este din camera de hotel din Turcia

📖 “Eleganța ariciului” de Muriel Barbery este genul de carte ideală de vacanță. Am avut-o la mine în concediul din Turcia și am savurat-o. Are tot ce îi trebuie: nuanțe comice, nuanțe filozofice, suspans. Am primit această carte la un schimb de cărți și a fost un cadou minunat. Recomand cartea și filmul pe care l-am văzut ulterior.

📖 Cartea are două naratoare. O portăreasă a unui imobil din Paris căreia îi place să citească și care își ascunde inteligența și o fată de 12 ani care locuiește în imobil și plănuiește să se sinucidă. Viețile amândurora iau o turnură neașteptată când în bloc se mută un nou locatar.

“Am citit atâtea cărți…
Cu toate astea, ca toți autodidacții, nu-s niciodată sigură de ceea ce-am înțeles din ele. În câte-o zi mi se pare că pot să cuprind dintr-o singură privire totalitatea cunoașterii, ca și cum ramificații nevăzute s-ar naște deodată și-ar împleti între ele toate lecturile mele răzlețe – apoi, brusc, înțelesul se sustrage, esențialul mă evită și zadarnic recitesc aceleași rânduri, ele îmi scapă de fiecare dată un pic mai mult, în timp ce am impresia că-s o bătrână țicnită care își crede stomacul plin fiindcă a citit cu atenție meniul.”

📖 “Dragă inimă” – Dr. Vasi Rădulescu

Cărți citite în iulie

📖 “Dragă inimă” de Dr. Vasi Rădulescu. Urmăresc autorul pe Facebook și pot spune că mă “prind” postările dânsului. Are idei pertinente cu care rezonez. În majoritatea lor. Așa că am zis că ar fi cazul să citesc și o carte de-a lui.

📖  Nu știu de ce, dar mă așteptam să fie ceva relaxant de citit. Nu pot spune că este o carte relaxantă. Sunt povestiri scurte despre inimă, unele cam greu de digerat, altele te pun pe gânduri, altele au termeni medicali pe care o persoană obișnuită nu prea îi înțelege. Sunt întâmplări cu persoane adevărate din spitale, unele zdruncinătoare.

“Nu prea ne dăm seama de organele noastre decât atunci când învățăm despre ele în detaliu, ceea ce nu este întotdeauna indicat. Sau când ne trezim cu ele bolnave, ceea ce nu este niciodată indicat.”

📖 Recomand ambele cărți. Mi-au plăcut și sunt alegeri bune pentru când doriți o lectură mai ușoară. Sau ca și pauză de la o lectură grea. 🙂 Despre cărțile citite în luna iunie am scris aici.

1 thought on “📖 Cărți citite în lunile iulie-august”

  1. Bon, pun pe lista pe cele uşurele. Teancul meu e maare şi toate începute şi neterminate. Nu ştiu ce e în aer, eu simt cum mi se scurge timpul printre degete😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.