Vaccinarea intre ratiune si simtire

Vaccinarea a fost adusa in discutie pe 16 noiembrie in Bucuresti, la Hotel Crown. In cadrul conferintei Social MomsDe ce sa ne mai vaccinam copiii” sustinuta de Asociatia Proimunizare si organizata in parteneriat cu site-ul  desprecopii.com. S-a vorbit despre vaccinarea copiilor alaturi de specialisti in domeniu. Nu a fost genul de conferinta unde se prezinta subiectul dezbatut si tu stai si asculti, ci a fost un dialog cu parintii prezenti in sala. S-au adresat multe intrebari si i s-a raspuns fiecarui parinte in parte.

Prima data am participat la o conferinta Social Moms anul trecut, cand eram insarcinata. Am plecat acasa cu un bagaj plin de cunostinte si cu multe intrebari pentru medicii mei. Si asa s-a intamplat si la urmatoarele conferinte la care am putut participa. La fiecare conferinta vin persoane avizate si se dezbat teme foarte interesante pentru parinti si pentru viitorii parinti.

Ce au zis specialistii in domeniu despre vaccinarea copiilor?

Titlul articolului este un citat din Ana Maita, Presedintele Asociatiei Mame pentru Mame, care a povestit despre informare si sursele ei.  Avem multe surse de informare si este greu sa le alegem pe cele in care sa avem incredere. Ratiunea si emotia joaca un rol important. In ceea ce priveste vaccinarea, explicatiile sunt stiintifice. Dar noi trebuie sa le cerem specialistilor sa le explice pe intelesul nostru. Pe de alta parte, toate informatiile contra vaccinare sunt prezentate cu multa emotie dar fara explicatii stiintifice. Este in regula sa cerem explicatii.

Vaccinare
Surse de informare

Dr. Gindrovel Dumitra, Coordonator Grupul de Vaccinologie al Societatii Nationale de Medicina Familie a intrebat parintii din sala cati sunt vaccinati. Si surpriza…. TOTI eram vaccinati.

Sursa foto: Social Moms
Sursa foto: Social Moms

Domnul doctor, foarte informat, a vorbit despre rolul medicului de familie: principalul confident, asigura preventie, tratament si consiliere.
Vaccinurile, in afara de primele doua care se fac in maternitate, se fac la medicul de familie. Deci trebuie sa ne gasim un medic de familie in care sa avem incredere.

Gabriela Maalouf, blogger si  NLP trainer pentru copii si parinti, a prezentat intr-un mod educativ si distractiv cum se iau deciziile in familie.
Ne-a povestit despre neurostiinta deciziei si despre faptul ca subconstientul ia decizia. Toti cei din sala am facut exercitii prin care ni s-a demonstrat ca luam decizii involuntar. A fost o placere sa o ascult.

Vaccinarea

Dr. Anca Draganescu, Medic primar pediatru, specialist boli infectioase la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. “Matei Bals”, a vorbit despre rolul medicului specialist in procesul de vaccinare. Doamna doctor a vorbit cu multa emotie din experienta sa. Nea spus ca beneficiile vaccinarii depasesc riscurile. Ca este mai bine sa previi decat sa tratezi.

Eu eram foarte interesata sa retin cat mai multe informatii. Sursa foto: Social Moms

Parerea mea personala despre vaccinare o gasitit in articolul Vaccinurile – un subiect tabu. 

2 thoughts on “Vaccinarea intre ratiune si simtire”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.