Roma

Ce nu ne-a plăcut în city break-ul cu bebe prin Roma (III)

Am vrut să ne relaxăm cât mai mult în primul concediu în afara țării, cu bebe. Dacă am văzut că sunt cozi kilometrice, unde oamenii se înghesuiau, am preferat să nu mai vizităm obiectivul respectiv decât să ne stresăm şi noi şi să stresăm şi copilul. Nu poți sta la o coadă x ore cu copilul nemâncat, nedormit şi plângându-ți în brațe. Când ajungi la obiectivul respectiv, pierzi orice plăcere de a-l vedea. Aşa suntem noi.

Oricum, în Roma poți face foarte multe lucruri cu bebe. Despre ce ne-a plăcut în Roma, am povestit într-un articol anterior.

Ce nu ne-a plăcut în Roma

  • A fost o idee foarte proastă să mergem duminica la Vatican. Am prins şi duminca în care era intrarea liberă la muzeu, deci îți imaginezi… Cozi infernale pe peste tot, aglomerație, oribil de stat cu bebe şi de ținut în brațe sau în cărucior la cozi. Iar felul în care se îngrămădeau italiencele să-l vadă pe Papa, nu-l pot compara cu nimic. Babele noastre la moaşte sunt mici copii. În dom să urc cu bebe în brațe a fost o încercare eşuată. Totuşi, l-am văzut pe Papa live. Am mers şi în ziua următoare (luni) la Dom şi erau aceleaşi cozi imense.
  • Roma
  • Muzeul Reunificării Italiei de la Altare della Patria a fost o porcărie. Mic şi neinteresant având în vedere ce oferă Roma.
  • În muzeul Leonardo Da Vinci am intrat pentru că aveam nevoie la baie. Dar muzeul nu are baie! Este destul de mic şi înghesuit. Muzeul în sine este interactiv şi interesant pentru un copil de 10 ani.
  • Cartierul Trastevere ne-a tot fost recomandat şi apare în ghidurile turistice. Nu m-a impresionat cu nimic. Am mâncat acolo iar mâncarea a fost normală. Am făcut cumpărături dintr-un Ovh (un magazin pe care nu l-am văzut la noi).
  • Oamenii nu au părut deloc cu bun simț. Nu îți ceda nimeni locul în mijlocul de transport în comun dacă te vedea cu bebe. Mai mult, a venit o femeie şi a vrut să îmi ia copilul în brațe din cărucior. Gen să  îl țină ea. I-am zis “No!” şi i-am făcut şi semn că “Nu!” Tot insista. Reacția mea a fost: wtf?? şi i-am dat peste mână direct. S-a calmat.
  • Am zis pas şi Castelului Sant’ Angelo. Trebuia să laşi căruciorul la intrare şi erau multe scări de urcat cu bebe în brațe.
  • Roma
  • Nici în Pantheon nu ne-am putut aventura pentru că era destul de mare coada.

Ştiu că dacă vrei să vezi sau să faci ceva neapărat, reuşesti. Cu bebe după tine sau singur. Obiectivele enumerate mai sus nu erau neapărat pe lista noastră de văzut cu orice preț. Poate doar Vaticanul. Dar aşa am un motiv să mă întorc în Roma.

2 thoughts on “Ce nu ne-a plăcut în city break-ul cu bebe prin Roma (III)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.