Sinaia

❄ Iarna la Sinaia, la hotel Carpathia

❄ Pe la finalul lunii februarie, am dus copiii la munte, la zăpadă, într-un weekend prelungit deoarece în București nu au avut parte deloc de zăpadă sezonul acesta. Am ales Sinaia pentru proximitatea față de București și hotelul Carpathia pentru că auzisem lucruri bune despre el de la cunoscuți. Vom face, ca de obicei, o recenzie sinceră asupra sejurului nostru și veți trage singuri concluziile dacă stațiunea sau hotelul își merită prețul de city break european.

Sinaia

❄ Drumul

❄ Am plecat vineri seară din București și am revenit duminică seară, așa că drumul a fost foarte liber. Am ales varianta aceasta deși am plătit cazare suplimentară pentru că oricum în prima zi copiii sunt destul de obosiți de pe drum și dacă ajungem seara la cazare, mâncăm, despachetăm și îi culcăm este ideal. A doua zi pornim cu un vibe bun toți 4. Am avut noroc că am ajuns și tocmai ninsese, iar în weekend a nins așa că cei mici s-au bucurat din plin de zăpadă.

❄ Cazarea la Hotelul Carpathia din Sinaia

❄ Ce mi-a plăcut:

  • Am ales un apartament care a fost chiar spațios, călduros și luminos. Avea 2 camere decomandate (deși sufrageria nu avea ușă), un hol generos și două băi. Apartamentul este modern mobilat, cu multe locuri de depozitare și s-a făcut zilnic curat. 
  • Micul dejun a fost inclus și am avut o mulțime de variante pentru toate gusturile.
  • Hotelul are o zonă de spa cu o piscină mică, jacuzzi și 2 saune. Are și masaj, dar trebuie făcută programare cu ceva timp înainte pentru a prinde loc. Eu am încercat când am ajuns, dar era totul deja plin pentru weekend. 

❄ Ce nu mi-a plăcut:

  • Accesul în cameră se face pe baza unei cartele. În prima seară, când am ajuns, cartela nu funcționa. A venit cineva și a reparat ușa, dar am pățit același lucru și ziua următoare. Este foarte neplăcut să vii plin de zăpadă cu 2 copii, să urci până la etajul 4 (cu liftul) și apoi să nu poți intra în cameră. Revii la recepție, ți se dă o cartelă care nu merge nici aia, te reîntorci și tot așa. Iar atitudinea celor de la recepție mi-a lăsat impresia că lucrul acela se întâmplă des.
  • În prima seară am rămas și cu clanța de la ușa dormitorului în mână. Dacă rămânea un copil blocat acolo, cam nasol. Același lucru s-a întâmplat și cu cea de la ușa băii. Am preferat să ținem ușile deschise tot sejurul pentru a evita incidentele.
  • Hotelul nu oferă parcare. Adică are o parcare unde încap vreo 6 mașini și cam atât. Noi nu am avut noroc să parcăm acolo. Am parcat, contra cost, peste stradă la o parcare publică a orașului.
  • Prețul a fost destul de ridicat, nu pot spune că s-a meritat.

❄ Ce am făcut în weekend în Sinaia

Sinaia

Noi am fost vara trecută în timpul săptămânii și am vizitat destul de multe prin Sinaia. Scopul weekendului era ca cei mici să se bucure de zăpadă. Ceea ce s-a și întâmplat. Noi nu suntem mari amatori de sporturi sezoniere, o sanie și o bulgăreală în zăpadă ne ajung. 

Am zis să urcăm până la Cota 1400 pentru a avea mai multă zăpadă de săniuș. Am înțeles că ar fi o zona bună pentru asta. Doar că am fost cu mașinăa și parcarea de la cotă era plină. După ce am traversat si ieșit din parcare, era o zona numai bună de săniuș ce s-a umplut imediat cu familii care aveau aceleași obiective ca și noi. Cei mici s-au dat cu sania, am făcut oameni de zăpadă, s-au jucat în ambele zile acolo și a fost foarte bine.

Sinaia

❄ În centrul orașului, în parc, era amenajat un patinoar unde Ana a patinat, iar eu și Bogdan ne-am jucat în părculețul cu loc de joacă de lângă.

Sinaia

❄ Am petrecut timp la piscină seara.

Sinaia

❄ Unde am mâncat

❄ Am mers cam la sigur în localurile deja cunoscute. La Wood ne place mâncarea, chiar este gustoasă, găsim mereu scaun de bebeluș, vine repede și au o mică zonă de joacă.

❄ Ne plăcea și mâncarea tradițională de la Restaurantul Bucegi, dar când am fost erau destul de full, au doar 3 scaune de copii în tot restaurantul și nu am avut noroc să prindem unul, mâncarea a venit mai greu că de obicei și au uitat fix ce îi comandasem lui Bogdan. Nu a fost chiar ok.

❄ Am mâncat și la restaurantul hotelului Carpathia. Mâncarea a fost gustoasă, dar a venit foarte greu. 

❄ Am încercat și de data aceasta să mâncăm la Restaurant Forest, dar am ajuns la ora 12 și ei deschideau la 12 30. Ghinion, ce să zic.

Sinaia

Îmi zicea cineva că Sinaia s-a scumpit foarte mult. Și mă gândeam că nici viața în București nu este tocmai ieftină. Dar parcă prin Sinaia am mâncat și SCUMP ȘI PROST. Adică nu am probleme să plătesc calitatea, dar în afară de Wood, am fost destul de dezamăgită. Nici cazarea nu pot spune că s-a ridicat la nivelul prețului plătit. Dar, hei, copiii s-au distrat, s-au bucurat de zăpadă și a fost un weekend în familie reușit. Exagerez eu sau au devenit foarte scumpe stațiunile montante de la noi?

Tags:

1 thought on “❄ Iarna la Sinaia, la hotel Carpathia”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.