Cheia

Weekend prelungit la Cheia

O variantă de a petrece weekendul nu foarte departe de București este Cheia. Pentru dus am ales traseul București – Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploiești – Cheia, iar la întoarcere Cheia – Grădina Zoologică Bucov din Ploiești – București.


Noi am petrecut un weekend prelungit foarte relaxant de Paște, dar cu singuranță orice weekend de relaxare în familie este binevenit.


Mănăstirea Ghighiu este o oază de relaxare și de liniște pentru întreaga familie. Pe lângă lăcașul Bisericesc este o zonă cu păsări (fazani, găini, struț și altele) și o zonă de relaxare unde este fântăna cu loc de joacă, un lac cu pești. Este un loc care emană energie pozitivă.


Am oprit pe drum să mâncăm la Taverna Romană din localitatea Făgetu. Mâncarea a fost bună, a sosit repede, personalul amabil și au un loc mic de joacă.


În Cheia ne-am cazat la Pensiunea Medina, care este situată fix lângă Mănăstirea Cheia. Am ales un pachet all inclusive care era disponibil pentru Paște. În Cheia nu sunt foarte multe restaurante, dar Pensiunea Medina are restaurant propriu. Mâncarea a fost foarte bună, dar personalul este strict cu ora de masă. Daca s-a zis ora 18:00, păi la 18:00 se servește cina. Ai întârziat o jumătate de oră, ceilalți meseni au consumat deja un fel de mâncare.


Camera a fost spațioasă și curată. Am cerut un pat dublu matrimonial și am insistat pentru că Ana doarme între noi. Asta am primit. Dar la o analiză amănunțită erau două paturi single unite. Nu se sesiza foarte tare golul dintre paturi, dar totuși se simțea. Fix așa am pățit și de revelion la Bran.
În curtea pensiunii este un loc de joacă destul de mare de care s-a bucurat Ana din plin.

Ce poți face prin Cheia:

  • Să vizitezi Mănăstirea Cheia.
  • Să vizitezi cele două muzee din localitate Flori de Mină și Antropologic (de Paște erau închise, deci nu pot spune cum sunt).
  • Să faci o plimbare pe jos sau cu mașina pe Muntele Roșu. Sus este o pajiște cu o priveliște foarte frumoasă.
  • Să faci o plimbare pe jos sau până urcă mașina pe muntele Ciucaș. Noi am urcat cu mașina o parte, apoi ne-a lăsat și am urcat toți trei pe jos. Sus este Cabana Ciucaș pentru care merită drumul. Peisajul este minunat. Am mâncat la cabana Ciucaș foarte bine.
  • Să vizitezi Mănăstirea Suzana care este la 5 minute cu mașina de Cheia.
Cheia
  • Să faci mici trasee montante prin jur (recomandate familiilor cu copii mici care nu rezistă mult la urcatul pe munte).
  • Să mergi la Brașov.

La întoarcere, am luat prânzul la același restaurant din Făget, pentru că dacă ești mulțumit de ceva, de ce să schimbi?

Am făcut o oprire la Grădina Zoologică Bucov care m-a impresionat foarte plăcut. Au multe animale care trăiesc în spații ok. Poți petrece ore bune la Zoo. Lângă Grădina Zoologică este și Grădina Botanică.

La finalul plimbării mi-am întrebat fetița ce i-a plăcut cel mai mult. Pe primul loc a fost egg hunt-ul organizat de Paște pe o pajiște din Cheia, pe locul doi Grădina Zoologică și pe locul trei Cabana Ciucaș.

3 thoughts on “Weekend prelungit la Cheia”

  1. Am trecut prin Cheia si zona e absolut superba, iar Manastirea Suzana mi s-a parut atipica asa cum sunt chiliile ca niste case obisnuite. Foarte dragute au fost maicutele in ziua cand am fost noi, era intr-o sambata si ne-au impartit din ce primisera ele 🙂 Ma bucur ca ai dat mai multe detalii despre ce putem vizita in zona.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.