Băile Olănești

Weekend la Băile Olănești

În urmă cu vreo 8 ani, am avut parte de prima ceartă urmată de despărțirea de prietenul meu de atunci, după câteva zile la Olănești. La ora 21:00 se închidea tot, iar mie îmi plăcea să merg în cluburi. Nu aveai ce face în stațiune, singurul cinematograf nu funcționa pentru că nu erau suficienți clienți, iar noi aveam suficient timp la dispoziție să ne certăm.


8 ani mai târziu și fostul prieten de atunci devenit soț, mă gândesc că Băile Olănești nu este o idee așa proastă. Pentru familii pare o destinație chiar relaxantă :))
Am profitat de faptul că bunicii erau deja în concediu acolo și ne-am luat și noi cazare o seară. Că poate le este dor de nepoată. Că nouă sigur ne era dor de o seară în doi. Am făcut aproximativ 3 ore de la București la Băile Olănești și drumul a fost ok, chiar dacă se renovează autostrada București-Pitești.

Ne-am cazat la Pensiunea Noel. Camera este mare, spațioasă, am primit multe consumabile, mâncarea a fost foarte bună și personalul incredibil de amabil. Pensiunea este într-o zonă liniștită, deci dacă vrei liniște și relaxare, vei avea parte. În schimb, nu are loc de parcare. Am parcat pe strada de lângă. Are un mic “loc se joacă” cu două scăunele de copii și câteva culori și cărți de colorat deja colorate. Dar per total a fost o cazare bună.

Am primit multe consumabile pentru baie și baia per total arată foarte bine. Doar că eu am o problemă. Se numește constipația călătorului. Adică dacă nu este baia mea, nu prea pot merge… Cred că este ceva pe fond psihic.


Planul de acasă a fost să ajungem în stațiune, să ne plimbăm cu bunicii și apoi să ne fofilăm și să mergem la un masaj de cuplu la pensiune. Doar că la pensiune nu mai era persoana de la masaj și nu făceau masaj de cuplu. Ne-au recomandat Tisa Spa Resort care este lângă și ne-au oferit un voucher de 10% reducere acolo.

Băile Olănești

Știam că urmează o zi la piscină și oricum nu am eu abdomenul plat. Dar parcă nici balonată de zici că sunt însărcinată în 6 luni nu ar fi vrut să fiu. De hidratat mă hidratez, dar nu pot spune că am mâncat vreo mâncare ușoară cu multe fibre în ea, lucru pe care ar fi trebuit să îl fac. Noroc că am avut punga cu medicamente la mine, iar până a doua zi dimineață s-a rezolvat problema 🙂


Am fost la un masaj minunat de cuplu, după am luat cina cu toții și cam asta a fost ziua.
A doua zi am mers cu cea mică la Tisa Spa Resort la piscină. Am văzut de seara trecută cum arăta locația. Este o zonă acoperită, pe trei etaje unde îți poți petrece jumătate de zi în familie. La parter sunt cateva piscine de adulți iar la primul etaj este o zonă dedicată copiilor cu multe piscine mici, un loc de joacă și tobogane pentru întreaga familie. Noi chiar ne-am distrat. Aveau o promoție de care am profitat: dacă dai check in primești o cafea. Trebuie să vii cu prosoapele de acasă și nu am găsit uscătoare de păr. A trebuit să usuc copilul la un uscător de mâini ceea ce nu a fost tocmai plăcut sau comod.

După un prânz bun dar scump, “with a view” la Restaurant Stogu, am plecat acasă și copilul a dormit aproape tot drumul pe mașină.

Băile Olănești

Dacă nu ați fost până acum, stațiunea Băile Olănești nu este foarte mare. Am remarcat doar două locuri de joacă pentru copii. Dar sunt hoteluri care au și loc de joacă. Stațiunea Băile Olănești ocupă primul loc printre stațiunile balneoclimaterice din România în ceea ce privește numărul de izvoare cu ape minerale. Iar dacă și voi vă confruntați cu constipaţia călătorului , luați măsuri. Nu are rost să vă stricați concediul sau să evitați să mergeți la piscină din cauza aceasta.

26 thoughts on “Weekend la Băile Olănești”

 1. Știu Olăneștiul, mergeam într-o vreme , foarte des. Ultima oară am fost, cred, acum 4 ani și am stat 10 zile. Ne-am simțit foarte bine, aerul, mișcarea și apa de acolo au contribuit din plin.
  Cred că ar trebui să ne programăm câteva zile la Olănești :). Aștept totuși să se potolească ploile.

 2. Dream big little girl

  Statiunea aceasta este perfecta pentru relaxare. Eu stau in Ramnicu Valcea si cand vreau aer proaspat si liniste trag o fuga pana acum

  1. Asa este, se schimba foarte repede Olanestiul, apar multe cladiri noi sau sunt renovate cele vechi. Complexul TISA este unul bun, in afara de el mai exista doar unul intretinut de primarie … unde nu am vrut sa raman dupa ce am vazut cum arata.
   Lipseste ceva in aer liber, sper sa apara curand. Ca mancare oferta este ok dar preturile sunt destul de maricele, cel putin la Stogu.

 3. Uite inca un loc frumos din Romania in care nu am ajuns inca. Nu cred ca m-as duce la Baile Olanesti pentru tratament, nu inca, dar mi-ar placea sa admir peisajul si sa ma bucur de o cura cu aer curat.

  PS Problema calatorului o am si eu! Cum ne tratam?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.