Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Săptămânile 28 – 29 de sarcină

Știați că în perioada de concediu medical – cele 126 de zile de prenatal și postnatal aveți dreptul la concediu de odihnă? Ei bine, nici eu nu știam pana in saptamana 28 de sarcina. Până acum. Mă gândeam că voi intra în concediu prenatal la 30 de săptămâni cum am intrat și la primul copil și apoi îmi scad zilele de concediu de până atunci. Dar SURPRIZĂ! Am aflat de la o colegă că am dreptul la concediu de odihnă aferent perioadei de 126 de zile. Un mesaj la HR mi-a confirmat acest lucru. Aveam 11 zile de concediu de odihnă aferente anului 2020.

Așa că mi-am luat o parte din ele și săptămâna 29 de sarcină a fost de “odihnă”. Adică am picat într-un burn out total după o perioadă destul de agitată și epuizantă și pur și simplu am stat. După ultima viroză am rămas cu o tuse destul de supărătoare de care încă mă chinui să scap, iar de câteva zile, fetița mea de 4 ani a făcut gripă de tip B. Mi-am făcut și eu testul și nu am gripă, stă soțul mai mult cu ea și eu stau cu măscuță în preajma ei, dar este GREU.

Totul a debutat rapid la ea: febră mare, dureri musculare, vărsături, apatie generală. Am fost la medic, inițial nu știam ce este, dar testul de gripă ne-a confirmat virusul Influenza B. In saptamana 28 de sarcina, după a doua doză de Tamiflu și-a revenit, ea este un copil destul de rezistent, în 5 zile și-a revenit aproape complet.

Saptamana 28 de sarcină a fost mai ok, adică eram toți sănătoși 🙂 Am fost la un workshop la București Mall organizat de Chicineta și Muna Bloom despre aranjarea unei mese romantice. Chiar mi-a plăcut pentru că a fost genul de workshop interactiv, în cadrul căruia chiar am aranjat o masă romantică și am primit sfaturi utile. În partea a doua a realizat un aranjament floral de care sunt foarte mândră și care îmi rezistă și acum la o săptămână jumătate de la atelier.

Am reușit să ies cu soțul de Valentine’s Day la Trattoria Buongiorno, unul dintre restaurantele mele preferate și apoi la Teatrul Roșu la spectacolul “Soțul soției mele”. A fost o comedie inedită. Mie îmi place să sărbătoresc iubirea cu orice prilej, deși am văzut anul acesta multe postări anti-Valentine’s Day. Știu că ne putem sărbători dragostea zilnic, dar totuși, o facem? Așa că măcar de aceste mici ocazii “comerciale” să profităm.

Am sărbătorit iubirea și alături de cealaltă iubire a mea. Am fost cu Ana la Palatul copiilor la spectacolul de teatru “Cenușăreasă”. A doua zi i-a debutat gripa. 🙁

Am câștigat la un concurs desfășurat pe Facebook un jurnal de sarcină superb, realizat de Lenani în colaborare cu Hint Point. Este minunat realizat, are o grafică deosebită, conține informații utile pentru fiecare săptămână de sarcină , dar și pagini pentru gândurile și trăirile noastre din această perioadă. Îmi este foarte util și chiar îl recomand.

aranjament facut in saptamana 28 de sarcina

Am reușit să îmi aduc micul jurnal de sarcină la zi in saptamana 28 de sarcina. Ziua în care mi se schimbă săptămâna de sarcină este vineri. Poate ați observat (sau nu), dar în fiecare vineri public ce s-a întâmplat în săptămâna trecută. Puteți citi și cum au fost săptămânile 26-27 de sarcină.

1 thought on “➤ Viața înainte de bebe: Săptămânile 28 – 29 de sarcină”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.