Viata inainte de bebe

Viața înainte de bebe: Săptămânile 21-22 de sarcină

Săptămânile 21 și 22 de sarcină au coincis cu perioada Crăciun-revelion. Această perioadă este destul de epuizantă pentru mine în mod normal pentru că: vine Crăciunul, apoi ziua Anei pe 28 decembrie, revelionul și ziua soțului pe 1 ianuarie. Anul acesta am avut concediu (cam în fiecare an îmi iau în această perioadă pentru a face față) și la finalul perioadei am picat de epuizare.

Perioada aceasta a urmat după o altă perioadă de petreceri de Crăciun la serviciu, serbare de grădiniță, lansarea jocurilor Ograda și Basme, evenimente și multe altele despre care v-am povestit în articolul cu săptămânile 19-20 de sarcină.

Crăciunul l-am petrecut în Bucovina cu o oprire de o seară la părinții mei în Buzău. M-a obosit drumul până în Bucovina și înapoi, am stat destul de mult în mașină și am vizitat destule pentru o persoană însărcinată și după 6 zile pe drum am revenit deja obosită acasă pe 27 decembrie.

Pe 28 decembrie a fost ziua Anei, a împlinit 4 ani. I-am făcut ziua la un loc de joacă Olandia Play Cafe. A fost foarte frumos, recomand locul de joacă. La parter am stat adulții și etajul este un întreg loc de joacă. Ana a fost foarte fericită și încântată. Până acum i-am făcut ziua doar acasă iar acum a invitat pe cine și-a dorit. Am fost mai mulți adulți și 5 copii pentru că nu avem așa mulți copii în cercul nostru de prieteni. Pentru 5 copii nu știu cât de mult se merită să faci la un loc de joacă din punct de vedere al costurilor, dar anul viitor ne vom orienta în funcție de câți copii vor fi atunci disponibili. În perioada asta a anului mulți sunt plecați.

Dacă am plecat de Crăciun, am decis ca revelionul să îl facem în București. Planul inițial era să îl facem cu prietenii alături de copii la un local, dar din diferite motive (nu mai erau locuri disponibile, nu le conveneau tuturor localurile) acest plan a căzut. Cum soțul este născut pe 1 ianuarie a venit cu propunerea să își sărbătorească ziua pe 31, ACASĂ iar noi să ne ocupăm de tot. Eu sunt o persoană OBSEDATĂ de curățenie. La mine primul standard la un hotel/loc de muncă/casă este curățenia.

Pentru mine, zilele de 30 și 31 decembrie au fost dedicate curățeniei. Nu vă imaginați că aveam cine știe ce mizerie în casă, dar când ai o obsesie cureți și cel mai întunecat dulap că poate îl va deschide cineva… Nu am făcut curățenie singură, m-a ajutat și soțul. Dar seara de 31 decembrie m-a prins epuizată. Am comandat platouri reci și calde la o firmă de catering și soțul s-a ocupat de restul cumpărăturilor. Am fost 4 familii, fiecare cu un copil. Cel mai mult cred că s-au distrat cei mici care au rezistat până pe la 12:30-1. Dar pentru mine a fost genul de revelion din anii ’90 în care băieții au stat în bucătărie iar fetele cu copiii. Pentru soț a fost exact ce își dorea, dar mie mi-ar fi plăcut să stau toată ziua la salon și asta să fie pregătirea de revelion, nu curățenia din casă. Și să mă văd fix cu aceeași prieteni la un local. Oh well, anul viitor știu ce voi face.

Pe 1 ianuarie, de ziua soțului, am mers în Parcul Copiilor unde ne-am plimbat și ne-am dat în roată și am făcut o plimbare cu trenulețul. Bineînțeles că trebuia marcată și ziua lui propriu-zisă. După toată perioada am avut o stare de somnolență continuă, am dormit vreo 3 zile (pe bucăți pentru că mai am un copil de 4 ani) să îmi revin.

Am decis că în luna decembrie să mănânc fără să țin cont de siluetă (care?!) urmând că din ianuarie să îi ofer bebelușului doar hrană sănătoasă. Am mâncat deja toate dulciurile de Crăciun pentru a nu mai avea tentații în casă în luna ianuarie. :)) Până acum, am luat 2 kg în toată sarcina, la sfârșitul săptămânii 22. Eu zic că este bine, în mod normal atât luam la sfârșitul perioadei de sărbători. Cred că am făcut destul cardio făcând curățenie prin casă și urcând și coborând scări în hotelul din Bucovina.

La recomandarea medicului, am început să iau un Altifer forte pe zi (am deficit de fier) și 3 pastile de Magne B6 pe zi. Pe care trebuie să le iau până la finalul sarcinii. Nu îmi place să iau pastile, dar după câteva zile te obișnuiești.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.