Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Săptămânile 19-20 de sarcină

Cred că v-ați dat seama deja până acum dacă îmi urmăriți jurnalul de sarcină, că acest jurnal este puțin decalat. Încerc să povestesc câte două săptămâni într-un articol pentru a-l aduce cât de cât la zi. 🙂

Săptămânile 19 -20 de sarcină au fost fix înaintea Crăciunului. Așa că majoritatea activităților noastre au avut legătură cu Crăciunul: am împodobit Bradul, am confecționat decorațiuni, Ana a avut serbarea de Crăciun de la grădiniță, am avut petrecerea de Crăciun de la serviciu pentru copii, petrecerea de Crăciun de la serviciu pentru adulți, petrecere cu Moș Nicolae la Ceccar și multe altele. Au fost două săptămâni FOARTE PLINE.

Viata inainte de bebe

Am multă energie în această perioadă și am reușit să particip activ la toate evenimentele. La sfatul medicului am întrerupt tratamentul cu Elevit, luam o vitamină pe zi. Nu știu dacă are sau nu legătură, dar în perioada în care am luat Elevit am avut dureri de cap. În prima sarcină nu am luat și nu m-a durut capul absolut deloc, acum mă durea. Cum am renunțat să mai iau, cum mi-au trecut durerile. Medicul mi-a recomandat vitamine pentru că slăbisem destul de mult. Acum mi-a revenit pofta de mâncare, am pus kilogramele pierdute la loc și un kilogram în plus.

Viata inainte de bebe

Am vizitat într-un weekend și Muzeul Ion Țiriac. Mirosul din interiorul muzeului nu este cel mai plăcut pentru o gravidă, dar colecția de mașini este într-adevăr impresionantă.

Burta pur și simplu mi-a explodat, dar tot nu îmi cedează nimeni locul în metrou. Oamenii sunt încă în dubii: poate sunt gravidă, poate sunt puțin plinuță, parcă nu m-ar jigni oferindu-mi locul lor. :)) Totuși un tânăr amabil s-a oferit să mă lase în fața lui la coadă la Mega, i-am mulțumit dar nu era necesar, chiar mă simțeam bine.

Am început să port pantaloni pentru gravide și mă simt foarte comod în ei. Sunt pantaloni cu talie joasă, de obicei, care au o bandă din material elastic care acoperă burtica. Și spatele. Sunt incredibil de utili iarna! Pantalonii sunt foarte confortabili și dacă îi porți cu o bluză/cămașă nu se observă că sunt speciali pentru gravide.

pantaloni pentru gravide

Am refăcut analizele pentru markerii tiroidieni și aceștia au revenit în parametri normali. Yupii!! Medicul endocrinolog m-a sfătuit să refac analizele și să revin la un control la 6 luni după naștere. Așa că am scăpat de stresul cu tiroida în sarcină. Sper 😀

CECCAR București a avut o inițiativă foarte drăguță de sărbători. I-a invitat pe cei mici la Complexul Silva unde au plantat brăduți în ghivece. Până în primăvară vom avea grijă de brăduți și apoi ne vom întâlni undeva să îi plantăm. Ana s-a întâlnit și cu Moș Nicolae acolo și a fost foarte încântată. Moș Nicolae trecuse pe la ea deja și îi adusese dulciuri și fructe (printre care și un ananas). Când a întrebat-o Moș Nicolae ce fructe preferă, Ana a răspuns prompt: “Ananas”. Deși mănâncă maxim 3 pe an. :))

Viata inainte de bebe

Petrecerea de Crăciun a firmei un lucrez a avut loc într-un club. Biletul de intrare a fost o jucărie de pluș care a fost ulterior donată unei cauze caritabile. Am încheiat săptămâna 20 de sarcină dansând și simțindu-mă bine.

1 thought on “➤ Viața înainte de bebe: Săptămânile 19-20 de sarcină”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.