Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Saptamana 25 de sarcina

După o răceală urâtă de care abia am scăpat, când credeam că imunitatea mea nu putea scădea mai mult de atât, am făcut o infecție urinară… Nici nu știu să zic dacă din păcate sau din fericire, dar nu m-am mai întâlnit cu afecțiunea aceasta, până acum. Sarcina aceasta sosește cu noutăți. Fiind ceva nou pentru mine, nici nu am știut să îi recunosc și să îi asociez simptomele: dureri de spate, usturime după ce urinam, urinare frecventă. Medicul mi-a dat Urinal si No-spa pentru 5 zile până când îmi ies analizele pentru a vedea dacă am vreo bacterie. Mi-a dat și trimitere la o ecografie la rinichi.

Se pare că cistita este ceva comun în sarcină, dar total neplăcut. Frigul mă doboară, deși eu consider că mă îmbrac destul de gros. Ecografia la rinichi mi-a ieșit ok. Se pare că uterul (și implicit bebele) îmi apasă pe rinichi și de aici durerile de spate din saptamana 25 de sarcina.

Am revenit la “împărțirea weekendului” cu soțul: respectiv eu dorm sâmbăta și mă relaxez în prima parte a zilei (până la somnul Anei de prânz) iar el face același lucru duminica, urmând ca serile să le petrecem în familie. Este ceva ce funcționează la noi, așa reușim să mai recuperăm somnul pierdut.

Viata inainte de bebe

Sâmbătă dimineață ei au fost la Teatru la piesa Cei trei purceluși susținută de Teatropolis Junior. Am mers la multe piese de teatru de la Teatropolis Junior pentru că Anei îi plac mult. Sunt interactive, educative și amuzante. Chiar sunt atenți cei mici pe toata durata piesei. Mergem cu Ana de când avea 2 ani, cred.

Sâmbătă seara am fost în Cora. La coada prioritară destinată femeilor însărcinate și a persoanelor cu dizabilități din Cora Sun Plaza sunt persoane care nu îndeplinesc niciuna din aceste “condiții”. Merg la casă și nimeni nu se dă la o parte deși sarcina mea este vizibilă. Anunț casiera și îmi spune să îmi fac loc, că ea nu are ce să facă. Repede, două doamne trecute de 60 de ani își aruncă produsele pe bandă, să nu care cumva să trec în fața lor, niște străini se prefac că nu înțeleg ce se întâmplă și nu mă lasă în față, iar fata din fața mea (în jur de 25 de ani) mă întreabă: “De ce? Naști ACUM?”

Eram împreună cu fetița de 4 ani că altfel aș fi înjurat-o, dar i-am explicat în mod frumos ce înseamnă o casă prioritară. A plecat ofensată, dar tot am stat la coadă după minim 3 clienți care nu m-au lăsat în fața lor. Adică nu am primit NICIO PRIORITATE.

saptamana 25 de sarcina

Mai durează MULT până se vor schimba mentalitățile, dar 3 luni până voi naște, mă voi duce mereu la casa prioritară pentru a încerca să beneficiez de “prioritatea” oferită de Cora Romania. Și de alte magazine. Știu că încă sunt persoane care consideră că dacă ele nu au beneficiat de nicio prioritate atunci când erau însărcinate, noi de ce să beneficiem? Dar aceasta este normalitatea. O persoană însărcinată mai cară x kg după ea (4 în cazul meu), un bebeluș care i se mișcă în burtă, care îi apasă pe vezică, după ceva timp de stat în picioare la cumpărături poate a obosit…

În urma incidentului, am făcut o sesizare către Cora. Am fost sunată la scurt timp și și-au cerut scuze. Mi-au spus că le vor aminti personalului de la casele prioritare procedura de urmat, respectiv gravidele și persoanele cu dizabilități, au prioritate.

gravida in saptamana 25 de sarcina

Saptamana 25 de sarcina a fost destul de grea cu mers des la medic, cu cistită, la serviciu am avut o perioadă intensă… aștept cu nerăbdare să îmi revin din punct de vedere al sănătății și să mă bucur în continuare de sarcină. Mi se pare că această sarcină este mult mai grea decât prima, cu mult mai multe probleme de sănătate. Poate că este și vârsta, acum am peste 30 de ani, poate că se adună și 4 ani de nopți nedormite pe care îi am la activ… Sincer, abia aștept să intru în concediu prenatal să mă odihnesc cât este Ana la grădiniță.

Sursa foto cover: pixabay.com

2 thoughts on “➤ Viața înainte de bebe: Saptamana 25 de sarcina”

  1. Draga mea, am facut naveta (in lunile 6-7) si nu mi-a oferit nimeni locul in microbuz – nici domni cu camasa si pantalon la dunga, nici cucoane coafate purtatoare de uter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.