mama

Tipuri de mame pe Facebook

1. Mama extrovertită. Pune zilnic 100 de poze şi filmulețe cu copiii. Fotografiază bebeluşul în aceeaşi ținută, în acelaşi moment, de minim 10 ori şi pune toate pozele.

2. Mama agent secret. Nici nu îi simți prezența pe Facebook. Nu pune nicio poză cu familia sau cu ea, nici măcar nu ştii cum mai arată. Urmăreşte totul din umbră.

3. Mama studioasă. A citit toate cărțile de parenting, studii, cărți de nutriție şi ce o mai fi. Cum ai postat ceva care nu se încadrează în “norme”, cum te taxează cu un comentariu care te trimite la “sursă”.

4. Mama şablon. Consideră că viața ei este perfectă. Are tot ce trebuie: copii cuminți, soț perfect, carieră, casă. Şi îşi arată toată fericirea pe Facebook. Oare nu ne-am săturat de perfecțiunea digitală?

5. Mama în afacere piramidală. Fie că este vorba de produse cosmetice, excursii, cărți sau altele, mama a găsit rețeta succesului. Şi vrea să o împartă tuturor. Zilnic. Din oră în oră. Din minut în minut.

6. Mama dependentă de concursuri. Mereu este un concurs la care se înscrie. “Cel mai adorabil bebeluş”, concursuri cu premii hăinuțe, bijuterii, rochițe – deşi ea are băiețel. Sunt bune la casa omului. Şi important este să participi.

7. Mama socialite. Îşi dă mereu check in la toate evenimentele arătând fabulos. Merge la sală, la masaj, în club, la piscină etc. Clar este extraterestru.

8. Mama bio. De când are copil, totul este bio în viața ei. Fără deodorante cu aluminiu, zahăr, alimente procesate sau alte prostii. Nici pe Facebook nu ar intra dar trebuie să îşi împărtăşească opiniile undeva.

9. Bunica. Posteaza pe Facebook poze cu bebeluşii care acum au 30 de ani. Dacă este rudă cu tine, ai noroc pentru că primeşti like la orice postezi.

Te regăseşti în vreo categorie? Eu cred că am puțin din fiecare. Cu excepția bunicii. Dar trece timpul. :))

Sursa foto: pixabay.com

5 thoughts on “Tipuri de mame pe Facebook”

  1. Mama plictisită: oricât de tare se implică în educația copilului, unele activități, pe care copilul le repetă de 20-30 de ori de câteva ori pe zis, o pot epuiza de plictiseală ;).

  2. mama blazata. de la al doilea incolo unele aspecte incep sa te amuze :))). ideal asa ar fi, sa avem cate putin din toate. sau din cateva, ca unele chiar nu ni se potrivesc. sau pe unele le-am depasit. pana la urma suntem intr o continua descoperire si transformare, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.