Stampila mea de expert contabil

Draga mea stampila de expert contabil,
De cateva luni locuiesti la mine in dulap. Pentru a ajunge sa te am a trebuit sa strabat un drum destul de lung. De ani de zile. Nu o sa incep sa exagerez si sa zic ca inca de la  gradinita te doream dar de la facultate tot incepusem sa ravnesc la tine. Dupa trei ani de ASE – Contabilitate si Informatica de Gestiune au urmat alti doi ani de master in Contabilitate, Audit si Informatica de Gestiune. La primul job de contabil m-am gandit ca vreau si ca pot mai mult ca doar nu voi sta toata viata sa introduc facturi si sa gasesc pe cineva mai competent care sa imi stampileze bilanturile pe care, oricum, eu le faceam?

Asa ca dupa master mi-am dat examenele de diferenta si am intrat pentru trei ani in stagiu la CECCAR cu gandul de a te obtine la final. Trofeul meu. Stampila mea. Examenul de aptitudini, de final, l-am sustinut insarcinata in aproape 9 luni si aveam in burtica un bebe care ori s-a plictisit maxim de contabilitate la cat am invatat ori va deveni auditor direct. Cum va dori ea.
Din moment ce iti scriu aceasta scrisoare, am luat examenul si te am si pe tine. La mine in dulap, unde te usuci pe zi ce trece din ce in ce mai mult. Pentru ca sunt in concediu de crestere copil. Si voi mai fi inca un an. Deci rabdare draga mea stampila.
O zi din viata ta de acum decurge asa: stai in dulap alaturi de stampilutele personalizate de copii cu forme colorate si te bucuri ca are cu ce se juca bebe si nu te smotoceste si pe tine. Nu inca. Nu vei scapa de smotoceala, stai linistita.

Ti-ai dori ca o zi din viata ta sa decurga astfel: sa te trezesti dimineata si sa aterizezi frumos intr-o geanta office unde sa calatoresti alaturi de pixuri, agenda, telefon, ruj, oglinda si o jucarie de bebe care sta acolo pentru orice eventualitate. Ajungi la mine pe birou si iti iei locul tau de cinste intre tastatura si suportul de pixuri. Pe parcursul zilei mai pupi niste situatii financiare, rapoarte sau ce voi mai intocmi si au nevoie neaparat de tine. Inainte nu exista factura fara semnatura si stampila dar acum, in era digitala, lucrurile s-au schimbat. Nu mai esti asa solicitata la munca. Este de ajuns sa fii acolo si sa fii prezenta cand trebuie. Dar daca nu esti deloc, e nasol. Dupa o zi “epuizanta” la birou urmeaza iar drumul spre casa si adormi in dulap cu gandul la un upgrade. Ca in curand vei avea culoarea mea preferata, verde. Sau cu gandul ca vei face si puiuti in curand, niste stampilute simpatice de buzunar.

Te rog sa ai rabdare draga mea stampila. Vor urma toate acestea. Trebuie doar sa visezi si sa iti faci planul. Asa am facut si eu, pana acum, in viata, si am primit cam tot ce am visat. Vor veni vremuri mai bune si mai active si pentru tine.

Cu drag,
Popescu Carmen – Expert Contabil

1 thought on “Stampila mea de expert contabil”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.