Prima ora de echitatie pe Taramul Zmeilor

Intr-o zi de sambata ploioasa ce optiuni de activitati cu bebelusul ai? Poti sta in casa si sa te joci iar cu toate jucariile, pe rand, poti citi povesti, te poti plimba printr-un mall sau magazin mai mare, poti merge in vizita, poti iesi la un restaurant, te poti plimba printr-un muzeu. Ce ar mai fi? Poti merge la prima ta ora de echitatie.

Nu pot spune despre mine ca sunt o persoana curajoasa, dar dupa ce am nascut, simt ca sunt in stare de orice. La propriu! Simt ca a venit momentul sa imi depasesc anumite limite mentale (pentru ca noi ne impunem propriile limite) si ca trebuie sa incerc lucruri noi. Iar o activitate de care eram foarte curioasa era echitatia. Sotul mai fusese la echitatie cand era mic, i-a placut, deci nu mi-a fost greu sa il conving. Am sunat, am facut o programare, am luat bebelusul si am plecat la Taramul Zmeilor, cum imi place mie sa il numesc sau la Echitatie, Agrement, Spectacole Cai Saftica Ilfov cum este pe Facebook. Tot pe Facebook le urmaream si activitatea de ceva timp si devenisem din ce in ce mai curioasa.

14563348_1770231196579310_8597334258736542099_n

Cum spuneam si intr-un alt articol, multe activitati in doi nu prea se mai pot face impreuna dupa ce apare bebe (daca nu ai cu cine sa il lasi). Asa ca a trebuit sa luam orele de echitatie separat. Sotul primul si am stat eu cu bebe, iar urmatoarea ora am facut schimb. Cat a durat lectia sotului m-am plimbat cu bebe prin centrul de echitatie, pentru ca este acoperit si era destul de ok temperatura, ne-am uitat la tati cum se descurca pe calut, ne-am plimbat pe la grajduri, am vazut si ceilalti caluti si timpul a trecut destul de repede. Bebe “vorbea” cu calutii, cand zicea antrenorul mai tare “trap” raspundea si bebe la fel de tare ceva in limbajul ei, a ras la caluti si la finalul orei a si urcat pe calut alaturi de tati.

Ora mea chiar a fost o experienta inedita. Cea mai mare temere a mea era ca o sa cad de pe cal. Cand am vazut ca trebuie sa ma tin doar de sa si la scurt timp ca nu trebuie sa ma mai tin nici de ea, m-a cuprins panica. Am avut noroc de un antrenor foarte calm, cu simtul umorului care m-a ajutat sa depasesc aceasca panica inutila. Mi-a explicat foarte frumos ca nu voi cadea de pe cal, m-a facut sa inteleg ca totul va fi bine. Pana la finalul lectiei am reusit sa merg pe cal la trap, fara sa ma tin, ceea ce este mare lucru pentru mine, crede-ma :)) Inainte de lectie ma gandeam ca ma voi urca pe calut, voi vedea cum e sa stai pe el, daca pot sa stau si cam atat. Dar experienta m-a relaxat destul de mult si am plecat de acolo cu zambetul pe buze. La final am hranit si calutii cu morcovi adusi de-acasa pentru ei.

14572825_1770231019912661_7673857562412114716_n 14440973_1770231093245987_5346552684869522634_n

O ora de echitatie iti solicita putin mai mult muschii picioarelor deci poate fi considerat un antrenament. A doua zi am avut putina febra musculara. Ca si “echipament” m-am imbracat cu pantaloni pe corp elastici si mi-am luat ghete cu talpa groasa.

Fotografiile din articol sunt realizate de catre Centrul de echitatie agrement spectacole cai Saftica pentru ca pe langa alte servicii (cursuri de agrement pentru copii si adulti, plimbari calare, servicii de antrenament cai) ofera si sedinte foto. Deci pe langa o experienta de neuitat mai poti pleca acasa si cu un set de poze profi. 🙂

2 thoughts on “Prima ora de echitatie pe Taramul Zmeilor”

 1. Super Carmen. Eu de mult timp îmi doresc sa fac echitație, dar numai știam exact unde sa merg ca sa fie ok si aproape de bucuresti. M-am tot uitat pe net. Cat este ședința la ei și cât durează?

  1. Au mai multe variante: :

   1 ședință (45 min.) – 80 lei
   plimbare pas ( 10 min ) -30 lei/ persoana
   Abonament 3 sedinte ( 45 min ) – 210 lei Sedintele dintr-un abonament trebuie consumate timp de 3 saptamani.

   Noi am optat pentru sedinta de 45 de minute la 80 lei. Mi s-a parut cea mai potrivita pentru noi 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.