webstock

La pomul lăudat – Webstock

  • 4 min read

Webstock a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediție. Ani de-a rândul, am tot văzut în social media postări de la diverși prieteni de-ai mei (majoritatea virtuali) despre cât de mișto este evenimentul. Deci am fost onorată când am primit o invitație de a participa la eveniment în calitate de blogger. Am povestit despre gândurile cu care am plecat acolo și cum a fost structurat evenimentul într-un articol anterior.

Am ajuns la JW Marriott dimineața și locul era deja plin. O mare de oameni, multă agitație, aglomerație, cozi pe peste tot. Este clar că ies rar din casă. Conferințele au avut loc în săli destinate lor iar socializarea s-a făcut pe hol. Dacă voiai să mergi la baie sau să bei o cafea, trebuia să o faci în timpul conferinței pentru că în pauză nu aveai nicio șansă. În prima pauză a fost montat un superb candy bar oferit de Raiffeisen Bank, care a fost devorat până am ieșit din sală.

M-am bucurat că m-am întâlnit cu părinți din comunitatea Digital Parents Talks și am socializat cu ei. Doar pe ei în cunoșteam personal, dar SUNTEM MULȚI. Am cunoscut și câteva persoane noi, dar tot din comunitate. În pauza de masă, când a avut loc socializarea cea mare, am făcut un drum până la viitorul job, iar seara la gala de premiere, am obosit și am decis să o iau pe Ana și să ne jucăm împreună.

webstock

webstock

 

Mi-am făcut câteva poze haioase la cornerele HP, Siviero Maria și Syscom Digital. M-am uitat la roboțeii de la Bitdefender, am băut o cafea de la McCafe în noul meu flamingo gonflabil primit de la HP și am stat de vreo trei ori la coadă FĂRĂ SUCCES ca să îmi facă Gerovital o analiză a tenului. Cam asa au decurs pauzele mele la Webstock.

webstock

webstock

Conferințele principale au fost percepute de mine ca niște interviuri live. Mesajul pe care l-am priceput eu că se desprindea din interviuri ar fi fost că toți au trecut prin momente grele în viață, dar uite unde au ajuns. (Bromania a fost părăsit de iubită, Lucian Mîndruță concediat, Marius Manole s-a plimbat prin țară de la un teatru la altul etc.). Deci se poate. Gen dacă ești jos și mori de foame, nu dispera, poate ai succes cu un proiect și ieși din mocirlă. Așa am simțit eu. Nu am luat mesajul personal. Am totuși un job iar scrisul este o pasiune. Cum a spus și Alex Gâlmeanu: “Cel mai bun portofoliu este cel creat din proiectele personale.” Iar eu pe asta mă voi concentra.

În partea a doua au fost discuții despre Influencer Marketing. Ce am reținut? Adolescenții din ziua de azi nu mai folosesc cuvântul “cool”. Ei spun: “Mișto”. În rest, nimic concret. Niciun sfat care să mă ajute. Să zic că ACUM AJUNG ACASĂ ȘI FAC ASTA. Poate că am fost pe la prea multe conferințe și am primit deja multe informații.

Partea de blogging a venit tot cu sfaturi generale. Nimic util pentru mine. Să scriem zilnic, să încercăm lucruri noi (vlogging, podcasturi). Am primit cititate inspirationale de genul “Online-ul este viața și viața este online-ul”. Dacă ar fi mort, Cheloo s-ar răsuci în mormânt. Așa se răsucește pe scaunul de la IUmor.

Am primit un sfat bun la Webstock, de fapt: “În foamea de bani, spui că totul e minunat și frumos, îți pierzi credibilitatea.” Nu poți spune ce frumos este la toate evenimentele, cât de mult te distrezi bla bla. Mai trebuie să fie și evenimente unde ai făcut poze frumoase, ai socializat cu oameni interesanți din comunitatea ta la o cafea bună, dar nu ai plecat cu cine știe ce bagaj de cunoștințe acasă. I-ai dus soțului un tricou mărimea L pe care scrie #CoolHunter și pe care speri să îl poarte când va ieși să vâneze fazani cu arbaleta din dotare.

1 thought on “La pomul lăudat – Webstock”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.