Placerea de a trai si de a manca unt

  • 3 min read

Vara trecuta m-am plimbat prin Paris. Am avut ocazia sa stau o saptamana in oras si sa vizitez ce obiective turistice m-au atras cel mai mult. Eram insarcinata in 5 luni cu bebe si am zis sa iau lucrurile cat mai usor si cat mai lent. M-am plimbat pe strazi, prin parcuri, pe malul Senei. Pe peste tot erau oameni, mai ales la orele meselor, dar nu numai, care mancau. Se adunau pur si simplu si mancau si socializau. Mancau unt pe paine, fructe, celebrele croissante cu unt sau ciocolata si beau alaturi de ele vin sau sampanie. Era o relaxare maxima si o bucurie de a trai. Oamenii zambeau si isi povesteau cu patos pataniiile de peste zi.
Dupa ce m-am intors in tara am incercat sa implementez si eu asta in stilul meu de viata. Am inceput sa ies la picnicuri, acum si cu bebe, prin parc. Am inceput sa iau lucrurile mai usor si sa ma relaxez cat de mult pot. Imi place sa stau, sa mananc ceva sau pur si simplu sa imi iau o gustare si sa ma bucur de viata. Sa scap de agitatia cotidiana. De fuga constanta dintr-un loc in altul. De obicei, pachetelul meu de picnic contine niste cornulete simple pe care le ung cu unt (pentru a-mi aminti de Franta), fructe, masline, branza, biscuitii mei cu unt si apa. Combinatii  putin ciudate ai spune dar cam asta am eu la mine. Si nu le manac pe toate o data. Sau mananc din toate cate putin.

unt-cremos-kerrygold

Asa ca atunci cand KerryGold a lansat provocarea de a scrie ce rol are untul in viata mea, m-am gandit sa povestesc putin despre starea de bine care ma cuprinde cand ma gandesc la unt. Despre ce inseamna pentru mine untul: relaxare si conectare cu natura si cu cei dragi.

20160815_193316

Kerrygold este untul făcut din lapte provenit de la vaci irlandeze, crescute liber, care pasc iarbă verde până la 11 luni pe an. Termenul internațional pentru perioada lungă de hrănire numai cu iarbă este „grass fed”.  Kerrygold este untul pe care-l poți întinde pe pâine la 5 minute după ce l-ai scos din frigider și care îți aduce aminte de untul de casă, pe care-l consumai în copilărie.

unt-dulce
Cat mai este frumos afara va propun o deconectare in cel mai apropiat parc. Iesiti cu familia sau cu prietenii la un mic picnic si pur si simplu  bucurati-va de viata. Croissantul cu unt poate fi insotit si de un pahar de vin daca nu alaptati.

1 thought on “Placerea de a trai si de a manca unt”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.