numele bebelusului

Retine-mi numele bebelusului

Mi-ar placea sa imi retii numele bebelusului.

Eu am avut mai mereu probleme de memorie in privinta numelor oamenilor. Imi este foarte greu sa retin un nume nou, o fata noua, oamenii noi. Daca ne-am vazut doar de cateva ori in viata si dupa aceea ma vezi pe strada, este foarte posibil sa nu te recunosc. Imi pare rau pentru asta. Pur si simplu, se mai intampla. Am avut conversatii chiar de 5-10 minute cu persoane pe strada pe care pur si simplu nu mai stiam de unde sa le iau. Dar persoanele pareau ca ma cunosc. Ma intrebau lucruri destul de subiective. Si dupa ce vorbesti cu omul respectiv 5 minute parca iti este rusine sa il intrebi: “Auzi, dar noi de unde ne cunoastem? ” Am zis persoane, pentru ca, din pacate, mi s-a intamplat de mai multe  ori. Poate ca ar trebui sa fac ceva in sensul asta.

Cand in viata prietenelor mele apare cineva nou, prima intrebare care imi vine in minte este: “Este atat de serioasa relatia incat lui trebuie sa ii retin numele? ” Daca relatia nu este serioasa nu are sens sa ma mai straduiesc. Sa fac asocieri de cuvinte, de nume, ca il cheama ca pe X sau Y. Bineinteles ca pe aceasta intrebare o pot adresa direct doar catorva prietene, le numar pe cateva degete, in rest, trebuie sa ma abtin.

Asa ca, te rog, retine-mi numele bebelusului. Nu este un iubit care pur si simplu o sa vina si o sa plece. Nu. O sa fie mereu in viata mea (si a noastra daca vrei sa faci parte din ea) de acum incolo.

Si mie imi era dificil sa retin numele copiilor tuturor cunoscutilor si evident, cum nu aveam copil nu imi dadeam seama de importanta acestui lucru. Mai ziceam “ce mai face … fetita/baietelul? ” Abia acum imi dau seama cat de deranjant este. Si imi cer scuze pentru asta.

Deci de acum incolo, te rog, retine numele copiilor. Este mai important decat al iubitilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.