Micii campioni – Prima lecție de înot pentru Ana

În iulie am primit o invitație la un centru de înot pentru copii, Micii Campioni, situat la 30 min de mers cu mașina de casa noastră. Inițial nu vedeam sensul de a merge pe timp de vară la un bazin acoperit, dar pentru că nu a mai făcut o ședință cu un instructor am zis să încercăm, eram curioși să vedem cum decurge.

Faptul că centrul de înot este situat într-o zonă de case, unde se poate parca cu ușurință, a fost primul avantaj vizibil.

Ana a făcut un duș, s-a schimbat, am lăsat hainele în dulăpior și apoi am așteptat în cameră de aclimatizare pană când s-a eliberat un loc în bazin. Doar 4 copii au voie simultan în bazin.

Clubul Micii Campioni este primul club de educație acvatică destinat în exclusivitate nou-născuților și copiilor mici. Pentru grupa de vârstă a Anei, 3,5 ani, avem la dispoziție programul STAR dedicat stimulării mișcărilor specifice înotului și însușirea noțiunilor pregătitoare pentru învățarea procedeelor de înot.

O instructoare a venit să o ia de mânuță. Puțin reticentă (chiar eram curios dacă intră în apă cu o persoană necunoscută) s-a dus cu ea și au făcut cunostintă pe scările de acces unde apa era mică.

Au foarte multe accesorii pentru înot și au început cu ce cel mai ușor joc, probabil pentru a-i câștiga încrederea. Au folosit un covor plutitor de care a fost foarte încântată iar după 5 minute a fost de acord să stea în brațele ei. S-au mai jucat diverse joculețe în care încerca să o lase mai libera în apă dar nu dorea. Apoi a folosit un truc pentru a-i pune un fel de colăcel și a acceptat să stea singura în el. Eu am încercat asta mereu și nu reușeam să o determin să stea singură în colac, în cel mai bun caz mă ținea de mână sau de gât.

Și apoi a încercat mai multe jocuri, stând în colăcel înota după mingiuțe pe care apoi le punea în suportul lor. Acesta a fost jocul ei preferat și a fost foarte independentă în apă, chiar dacă se stropea la ochi, lucru pe care în mod normal îl detestă și o face să plangă. La final a acceptat chiar să stea cu fața în apă și să își țină puțin respirația.

Instructoarea a spus că are puțină teamă de apă dar în același timp îi place și foarte mult, avantaj care o determină să încerce cât mai multe lucruri noi în apă.

Per total a fost o experiență foarte frumoasă, am învățat și câteva trucuri pe care sper să le pot folosi cu succes pe Ana când vom merge în concediu la mare. Probabil vom încerca și un abonament de 1-2 luni prin octombrie când se termină vara de tot.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Micii Campioni
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Cursuri de inot - Micii campioni

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.