Mamaia Nord

La mare la început de septembrie: Mamaia Nord

Anul acesta am mers pentru prima dată în Mamaia Nord. Este o stațiune destul de ok pentru familii din anumite puncte de vedere.

Intrarea în apă este lină, apa mică, majoritatea unităților de cazare sunt în apartamente noi, spațioase și frumos mobilate. Te poți plimba liniștit cu căruțul pe plajă și pe faleză.

Stațiunea Mamaia Nord este … un șantier. Se construiesc blocuri, este plin de tot felul de utilaje și acum se construiesc drumuri pietonale.

Mamaia Nord

Drumul

Am făcut 3 ore din București până în Mamaia Nord, cu tot cu o oprire de aproximativ jumătate de oră la o benzinărie. Bebelușul de 4 luni a dormit aproape tot drumul, s-a mai trezit, s-a mai jucat. Ana (4 ani și 8 luni) s-a jucat cu câteva jucării mici în mașină, a mâncat diferite gustărele, am vorbit, am ascultat muzică și am ajuns la destinație.

Cazarea și masa

Ne-am cazat într-un studio în Complexul Onix Blue. Apartament Aky se numește și conține o cameră cu pat dublu, un open space cu canapea extensibilă și bucătărie complet utilată, baie cu mașină de spălat rufe și balcon. Apartamentul este nou, curat, frumos mobilat, situat la parter și liniștit.

Este aproape de plajă. Pentru familiile cu copii cărora le place să gătească este perfect un astfel de apartament. Dar eu: 1. Gătesc mâncăruri simple și ușor de preparat. 2. Nu îmi place să gătesc vara în căldură 3. Dacă gătesc nu simt că este concediu.

În complex este o terasă, dar izul de gunoi din jur nu este îmbietor. Am luat primul prânz acolo dar apoi am spus pas.

Mamaia Nord

Am comandat într-o zi la Casa Românescă supe care au fost foarte ok, într-o seară am ieșit la Uzina de pizza unde a fost bună pizza.  Am mâncat un sturion delicios într-un decor de vis la Hanul cu Pește. Am mai comandat pizza pe plajă. Am mai testat diferite terase pe plajă. Nu mă deranjează să dau un preț mai mare ca în București pe mâncare dacă aceasta este calitativă. Dar în multe locuri prețurile au fost ridicate, dar mâncarea nu a fost pe măsură.

Mamaia Nord
Hanul cu Peste

Ce am făcut în Mamaia Nord

Plajă în primul rând. Este frumos la mare și în septembrie. Nu este caniculă, este suportabil de stat pe plajă și cu bebelușul (la umbră, bineînțeles). Noi am fost în timpul săptămânii (de luni până vineri inclusiv), așa că nu era deloc aglomerat. Pe plajă se respecta distanțarea socială. Puteai sta pe șezlong (20-25 lei) sau pe nisip. Era spațiu mai mult decât suficient. Intrarea în apă este lină, pentru copii este minunat. M-am putut plimba cu bebe cu căruțul pe malul mării. A fost foarte frumos și el a adormit repede.

Mamaia Nord

Ana s-a plimbat cu un vaporaș și pe un ponei. Am adunat scoici, ne-am jucat în apă, pe nisip. Pe măsură ce crește, jocurile noastre sunt din ce în ce mai interactive. De la ora 11, soțul mergea cu bebe la cazare și eu rămâneam o oră cu Ana la plajă, ca fetele. Ne-am comandat limonadă, înghețată, a stat pentru prima dată în viața ei de bunăvoie pe șezlong mai mult de 1 minut :))

Mamaia Nord

Stațiunea este în construcție. Sunt utilaje pe peste tot, praf, miros urât de canalizare. Cred că în 2 ani va mai fi ok de venit. Tot atunci cred că vor apărea și mai multe terase. SPER.

Mamaia Nord

A fost un concediu frumos. Mamaia Nord este o stațiune pentru familii. Prețurile nu sunt chiar mici. Așa că, per total, prefer să mai pun puțin și să merg într-un all inclusive. Unde să nu îmi sară oja Opi a doua zi de la spălat vase. Cu pandemia nu am vrut să ieșim din țară și am vrut ceva mai izolat. Dar pot număra pe degetele de la o mână (maxim) numărul de persoane care purtau mască. Și aici mă refer la chelnerii de la terase, persoane din magazine și alte persoane obligate să poarte. Plus că erau anumite terase unde nu se respecta nicio distanțare socială (în zona Alezzi, de exemplu). Le-am evitat pe acestea.

2 thoughts on “La mare la început de septembrie: Mamaia Nord”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.