Iepurasul plangacios

  • 4 min read

Iepurasul era mereu suparat. Si plangea tot timpul si din orice. Asa era din copilarie. Cum nu ii convenea ceva, incepea sa planga pana ajungea sa planga in hohote si foarte zgomotos. A mers iepurasul pe la cei mai renumiti doctori din Bucuresti, pe la toti cei care apar la TV, pentru ca, daca apar la TV inseamna ca sunt si buni, dar nu au gasit nicio solutie pentru starea lui. Doar un diagnostic i s-a pus “plansita acuta”. Asa ca s-a decis iepurasul sa strabata lumea in cautarea unei solutii.

Iepurasul la medic

Abia in Marea Britanie a gasit un medic care sa-i prescrie o reteta pentru plansita lui acuta. Doar ca pana sa plece acasa cu reteta, saracul iepuras a trecut prin proba de foc a vietii lui. Pentru ca iepurasul nu stia o boaba de engleza. Stia sa zica si el “Yes” , “No”, “Hey, man” si cam atat. Asa ca a trebuit sa se inteleaga cu medicul englez prin semne, putina mima si evident ca a inceput si sa planga… Deci nu e de mirare ca medicul si-a luat o notita fix pe reteta iepurasului si a scris sus “He bawled so hard” (In traducere: “El plangea asa de tare, zgomotos”) si dupa a inceput sa scrie reteta. Bineinteles, ca a inceput sa scrie reteta in engleza ca nici medicul nu stia limba romana.

servicii_profesionale_traduceri_swiss_solutions-300x200

Iepurasul la farmacie

Cu reteta in mana, s-a intors iepurasul acasa, in Bucuresti. Prietenii i-au recomandat iepurasului sa caute o Agentie de Traduceri medicale in Bucuresti care sa ii traduca reteta. Dar iepurasului i s-a parut inutil. Se va duce la farmacie si ii va cere farmacistei ce scrie pe reteta. Ajunge iepurasul la farmacie si ii povesteste farmacistei ca a fost in strainatate si ca are o reteta. Iar farmacista il intreaba:

-Pentru ce este reteta?

Iepurasul se uita pe reteta si citeste:

-He bald …, pentru “Bald” este. (In traducere “chel”).

-Am samponul perfect, spuse farmacista.

Se gandeste iepurasul ce fel de sampon o fi dar cand a vazut pretul exorbitant s-a gandit ca sigur este samponul minune.

S-a dus iepurasul acasa si a inceput sa se spele cu regularitate cu samponul. Dar parca din ce in ce mai mult ce sampona, din ce in ce mai trist era si mai mult plangea.  Si mai zgomotos.

Iepurasul si traducerile medicale

swiss-solutions-ro

Prietenii iepurasului nu mai stiau ce sa ii mai faca. Petreceau din ce in ce mai mult timp cu el si tot cautau solutii. Pana intr-o zi, cand iepurasul si-a amintit de sfatul lor initial, a cautat in top furnizori traduceri medicale si a mers la Agenția de traduceri Swiss Solutionsunde a dat peste o doamna amabila care i-a tradus corect reteta: “Iepurasule, trebuie sa te bucuri cat mai mult de viata si sa razi zilnic cat de mult poti. Gandeste-te la lucrurile care te fac fericit nu la cele care te fac nefericit.” Dupa ce a auzit remediul si cand si-a amintit de toate intamplarile prin care a trecut pentru a-l citi, iepurasul a inceput sa rada isteric. De atunci nu a mai fost iepurasul plangacios ci iepurasul vesel.

 

Articolul a fost scris pentru competitia SuperBlog 2016.

Sursa foto: Agentia de traduceri Swiss Solutions.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.