Republica Bio

Idei simple pentru mic-dejun înainte de a merge la grădiniță și puțină energie pentru mămici

Ana are toate mesele asigurate la grădinița la care merge. Dar asta nu mă împiedică să îi ofer un mic-dejun sănătos înainte să plecăm de acasă, iar seara o variantă ușoară de cină. Eu iau micul dejun zilnic și în multe dimineți mâncăm cam aceleași lucruri.

Idei simple pentru mic-dejun

  • Mierea. De când a descoperit-o, o cere ca și prima variantă în orice dimineață. De ceva timp avem miere crudă de zmeură ecologică. Este puțin mai aromată față de celelalte tipuri de miere încercate până acum, iar asta îi place celei mici.
  • Ouă. De obicei le consumă fierte, dar eu mai fac și omlete sau ouă în apă și mănâncă și ea. Avem noroc că avem în casă ouă de țară de la bunici. Dn comerț mai cumpărăm ouă de prepeliță.
Republica Bio
  • Iaurt cu cereale. Iaurt cu fulgi de porumb sau fulgi mici de ovăz fără gluten, ecologici. Ovăzul conține foarte multe fibre pentru o digestie sănătoasă și îi ajută pe cei mici să se concentreze și să-și mențină atenția pe parcursul întregii dimineți. Uneori adăugăm și afine, fructe de pădure, chia, cocos natural, banane. Ce avem prin casă.
  • Pâine prăjită cu diverse: brânză și roșii, hummus, vinete, unt cu gem, pastă de măsline, avocado, zacuscă. Îmi place să tartinez cam orice pe pâine. Este o variantă foarte rapidă și care ne ține de foame. Adaug și o mică legumă lângă pâine, care este mâncată sau nu, în funcție de dispoziția din aceea dimineață.
Republica Bio
  • Fructe simple. Fetița mea preferă bananele dimineața.
Republica Bio

Cum mă energizez eu?

Pe lângă micul dejun luat alături de ea, am încercat să găsesc o alternativă sănătoasă a cafelei (cafelelor) de dimineață (de peste zi).

Primul produs pe care îl folosesc este Brain Food. Brain Food este o formulă exclusivă Republica Bio, realizată cu scopul de a susține sănătatea sistemului nervos și rezistența acestuia la stres. Conține: lucuma, carob, cacao, chia și maca. Se adaugă 1-2 lingurițe în smothie, iaurt, shake-ul proteic, lapte vegetal sau sucuri de fructe. Poate înlocui cafeaua de dimineață sau băuturile energizante de peste zi. Mi-a colorat fresh-ul meu de morcovi, mere și portocale în maro și i-a dat un gust bun.

Turmeric latte este o combinație de superalimente cu proprietăți nutritive excepționale.
Conține: turmeric, piper negru, scorțișoară de ceylon, ghimbir și lapte de cocos. Se adaugă o lingură în smothie, iaurt, shake-ul proteic sau în lapte vegetal. Am adăugat peste 300 ml de lapte, am pus câteva cuburi de gheață și rezultatul a fost minunat, se simte destul de puternic scorțișoară (unul dintre condimentele mele preferate). Poate fi îndulcit cu miere, ștevia sau cu zahăr din nectar de cocos.

Zahărul din nectar de Cocos Republica Bio este nerafinat, neprocesat chimic, nu conține aditivi, coloranți sau conservanți. Se poate îndulci orice preparat de băut sau deserturile. Are consistența și culoarea unui zahăr brun.

Bineînțeles ca atunci când mă vede că beau “cafea”, Ana vrea și ea. Știe că nu are voie, dar tot cere. UNEORI îi ofer un Ciococino. Care este un amestec de cacao, carob și zahăr din cocos nerafinat pentru un gust minunat. Adaug 2 lingurițe în 250 ml de lapte încălzit și amestec bine. Nu este foarte dulce, așa că poate fi îndulcit.

Produsele prezentate se găsesc pe Republica Bio. Republica BIO este primul magazin bio online care oferă doar produse cu certificare a calității și provenienței emisă de un Organism Certificator European de încredere. Printre produsele bio listate aici vei găsi produse alimentare, produse fără gluten, fără zahăr, dietetice, sănătoase, dar și produse nealimentare, de machiaj, de îngrijire, de curățare sau de curățenie.

Republica Bio

Pe lângă faptul că sunt produse bio, fără toate chimicalele, mai au și niște ambalaje foarte haioase și citate pe măsură. Pe ambalaje apare un broscuț țestos foarte simpatic, un pisic sau un crocodil la fel de haios. Iar cea mică este încântată de personajele de pe ambalaje. Îmi place că ambalajele sunt resigilabile și mari.

Primele “teste” le fac pe colegii mei de la serviciu. Iar când le-am arătat ambalajele simpatice, din poze păreau mai mici. Dar fulgii de ovăz au 500 g, de exemplu, iar ciococino, turmeric latte și brain food 200 g. Deci vă vor ajunge mult timp.

Am încercat să fac pozele și alimentele pentru micul-dejun cât mai atrăgătoare pentru cea mică, de exemplu, felia de pâine cu miere este în formă de arici, ovăzul este decorat, dar dimineața nu știu ce să fac mai întâi pentru a ne pregăti de serviciu/grădiniță. Pentru mine este important să luăm masa împreună și să ne începem ziua cu multă energie pozitivă.

16 thoughts on “Idei simple pentru mic-dejun înainte de a merge la grădiniță și puțină energie pentru mămici”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.