O zi de iarnă cu familia Șoricel

O zi de iarnă cu familia Șoricel

  • 3 min read

În așteptarea zăpezii, am început să citim cartea  O zi de iarnă cu familia Șoricel scrisă de Kazuo Iwamura de la Editura Cartea Copiilor. Iar a doua zi a început să ningă. Nu pot spune cu certitudine că este cartea magică, dar pe noi cu siguranță ne-a fermecat.

O zi de iarnă cu familia Șoricel
În cartea O zi de iarnă cu familia Șoricel vedem ce face o familie formată din 14 șoricei (tata, mama, bunicul, bunica și 10 frați – Brăduț, Codruț, Sânziana, Petruța, Mugur, Bujor, Merișor, Brândușa, Romanița și Ghiocel) într-o zi de iarnă. Fiecare dintre cele 32 de pagini are câte o linie de text, în rest, cartea este concentrată pe ilustrații frumos realizate.

O zi de iarnă cu familia Șoricel

Ana este fascinată de ea, cam prea fascinată pentru că și-a adus și creioanele colorate să coloreze și ea șoriceii. Pe “chi-chi”, cum le spune ea. Parcurgem până la capăt povestea și mai discutăm pe marginea ei. De exemplu, eu îi citesc că șoriceii mănâncă gogoși și ea îmi spune: “Nu! Ouă!” O carte frumos ilustrată îți pune imaginația la contribuție și poți construi povești doar din imagini. Chiar dacă mai are destul timp până va învăța să citească, eu cred că Ana își imaginează singură varianta ei de poveste.

O zi de iarnă cu familia Șoricel

Într-o zi de iarnă când afară ninge, putem vedea cum bunicul meșterește sănii împreună cu alți membrii ai familiei, cum bunica pregătește aluatul pentru gogoși alături de micile sale ajutoare, cum se joacă șoriceii împreună un joc în familie, cum mănâncă și apoi ies împreună la săniuș.

O zi de iarnă cu familia Șoricel

Cărțile cu aventurile familiei Șoricel (care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani) ale lui Kazuo IWAMURA sunt îndrăgite în întreaga lume pentru că reflectă universul cald și plin de iubire al copilăriei și vieții de familie. La Editura Cartea Copiilor au mai apărut Micul dejun cu familia Șoricel și O casă nouă pentru familia Șoricel. Noi suntem curioși să vedem ce va mai face simpatica familie de șoricei.

O zi de iarnă cu familia Șoricel

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.