Mega Safari

𓁔 Egipt – Mega Safari în deșert (IV)

În concediul nostru în Egipt am ales să avem și o experiență inedită, ceva ce nu putem face acum, cu Ana. Am mers într-un Mega Safari. Prima parte era o plimbare cu jeep-ul prin deșert. Jeep-ul lor era o dubiță obosită, jegoasă, în care au îngrămădit 8 turiști în spate și 2 pe locul din față, lângă șofer. Am avut noroc că oamenii erau ok, am vorbit cu ei, am schimbat impresii despre Egipt. Îmi zicea o fată că a plâns în prima zi. Și este foarte supărată de tot. Cred și eu, strângi tot anul bani să îți faci o excursie mai bună și ajungi să stai în condiții mult mai rele ca acasă. Eu nu am plâns, mai am o excursie anul acesta, în Turcia și sper că voi mai merge și prin alte locuri. Dar dacă era singurul concediu, cu siguranță plângeam.

Mega Safari

Nu mai avem loc in masina? Nicio problema, stam pe masina.

Adica v-am spus deja că Egipt-ul a fost o experiență unică pentru mine și câteva impresii despre Hurghada și v-am povestit despre cum a fost la Luxor și Valea Regilor.

După minunata plimbare cu jeep-ul, am ajuns la o oază în deșert. Foarte frumos loc. De acolo a început, practic, Mega Safari al nostru.

safari egipt

Oaza in desert

Am mers cu ATV-urile 45 min. Eu am avut parte de un ATV stricat, care nu băga viteză. Și tot apăsam, tot apăsam și nu mergea. Rămâneam în urmă. Am apăsat mai tare maneta să ajung grupul din urmă, am pierdut controlul ATV-ului și am căzut de pe el, cu ATV-ul peste mine. Norocul meu a fost că am avut un rucsac în spate și a atenuat impactul. Și am avut pantaloni lungi și cască de protecție. M-am ales cu câteva zgârieturi pe mână și o sperietură zdravănă. În astfel de momente înțelegi de ce femeile însărcinate nu au voie pe ATV, de exemplu. Cum am căzut eu pe burtă, cam nasol….

Mi-am revenit imediat din căzătură, evident că nu era nicio trusă de prim-ajutor. Mi-am sterilizat juliturile cu dezinfectantul meu de mâini. După aceea am condus un beach buggy pentru 20 de minute. Este o mașinuță gen cele din Mad Max. De 2 persoane, dar frumos de condus prin deșert.

Am mai vizitat terarium-ul aflat în oază, care conținea diverse reptile prinse prin deșert (vii sau mumificate) și atracția a fost o broască țestoasă care are onorabila vârstă de 120 de ani.

experienta Mega Safari in egipt

Următoarea experiență din Mega Safari a fost vizitarea unui sat de beduini bine ascuns în deșert. Au făcut puțin comercială experiența, dar mi-a plăcut. Ne-au servit cu ceai, narghilea, pâine, ne-am plimbat cu cămilele, am văzut cum trăiesc ei. Cred că beduinii trăiesc cum se trăia la noi în satele izolate în urmă cu vreo 200 de ani. Beduinii nu sunt egipteni, sunt veniți din Arabia Saudită sau din alte țări.

Seara s-a încheiat cu cina în aer liber înapoi în oaza din deșert, cu spectacol de tanoura, dansatoare orientală și fakeer și privit planete/stele printr-un telescop.

Mega Safari în deșert a fost o excursie foarte intensă și consider că ne-au oferit foarte multe experiențe în cele 10 ore petrecute în desert. Dacă n-aș fi căzut de pe ATV și am fi mers cu ce consider eu că este un jeep, chiar ar fi fost o experiență minunată.

După o astfel de experiență reevaluezi ce ai și apreciezi și mai mult ce ai, de fapt… De exemplu, când am vazut satul de beduini și copiii lor, îmi venea să plâng de mila lor. Le-am dat prânzul nostru pe care îl aveam la pachet de la hotel și au fost cei mai fericiți. Mi-a părut rău că nu aveam haine sau alte lucruri la mine pe care să le pot da lor.

Mă bucur că nu am fost în Egipt cu Ana. Căldurile ar fi fost insuportabile pentru ea. Mâncarea nu este preparată în cele mai igienice condiții și s-ar fi putut îmbolnăvi, iar cu siguranță nu ar fi rezistat la excursiile de 20 de ore. Iar în excursii am luat mesele la 12 ore distanță prânzul la ora 11 și cina la ora 23. Ne-am fi chinuit și noi și ea. Ana a fost foarte fericită la bunici și sunt sigură că am făcut alegerea cea bună. Mi-a fost enorm de dor de ea o săptămână, este cel mai mult cât am stat despărțite, dar am recuperat după ce am ajuns acasă.

Va urma…

Summary
Review Date
Reviewed Item
Mega Safari, Egipt
Author Rating
11stargraygraygraygray
Product Name
Safari Egipt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.