coronavirus

Dragi prieteni, nu mai panicați gravidele în perioada asta!

Nașterea în sine este un proces care îți poate da o stare de anxietate, incertitudine, teamă. În contextul actual, cu covid-19 se mai adaugă și nesiguranța a ceea ce va urma, restricțiile necesare care sunt impuse de autorități și multe altele.

O persoană însărcinată are nevoie acum să se concentreze pe starea ei de sănătate, pregătirile pentru bebeluș și pe lucrurile pozitive care există în viața ei.

Dragi prieteni, credeți că o ajutați în vreun fel dacă îi trimiteți știri că i s-a închis maternitatea unde urma să nască peste câteva săptămâni, dacă o anunțați că medicul ei nu mai este disponibil sau dacă o panicați cu tot felul de știri? Nu!! Orice persoană se informează în felul său, foarte probabil că știe deja știrile acestea și nu faceți decât să îi produceți o stare de stres inutilă.

Are și așa destule. Sunt persoane care nu mai găsesc spirt pentru a dezinfecta bontul ombilical, altele se bazau pe un ajutor de la primărie care nu se mai acordă în condițiile actuale, nu poți merge în magazine să testezi produse pentru îngrijirea bebelușului, te întrebi unde îți mai poți face investigațiile necesare în sarcină, mai continui?

De asemenea, nici recomandările voatre super panicate cu toate teoriile apocaliptice NU AJUTĂ. Nu ajută să dezbatem că vom lua cu toții virusul, că rămânem fără mâncare, că vom muri și alte prostii de genul. Îmi imaginez că poate mulți lucrați de acasă, sper că și stați acasă, ați citit cărți, ați văzut seriale, ați gătit, ați făcut curat, urmăriți știrile (pe care le urmărim cu toții) și vă gândiți să ne informați.

În aceste momente trebuie să ne păstrăm calmul, să ne concentrăm pe lucrurile pozitive din viața noastră, să fim optimiști și să ne gândim că vor veni și zile bune. Mereu vin.

Cum puteți “comunica” cu o gravidă în această perioadă? Îi trimiteți o glumă, o știre pozitivă, o încurajare, un sfat. O întrebați dacă este bine și dacă are nevoie de ceva.

Iar dacă te mănâncă degetele să îi dai tu PRIMUL vestea că i se va închide maternitatea sau să îi transmiți alte știri negative VITALE, te rog un singur lucru ABTINE-TE!

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.