Digital Parents Talks - scoala de blogging

Digital Parents Talks – şcoala de blogging

Sâmbătă am fost la cea de-a şasea ediție Digital Parents Talks – şcoala de blogging pentru părinți. În orice domeniu ai lucra, trebuie să ai o pregătire profesională continuă. Dacă vrei să evoluezi, trebuie să dai şi tu mai mult. Trebuie să înveți ceva nou, trebuie să îți dezvolți o abilitate. După cum am mai spus, blogul este pentru mine o metodă de relaxare, un hobby. Dar este ceva ce vreau să îmi iasă cât mai bine cu putință. Aşa că sunt fericită când pot ajunge la o ediție Digital Parents Talks, unde mereu aflu ceva nou.

Sunt fericită pentru că, de când sunt părinte, am început să citesc din ce în ce mai multe bloguri ale altor mămici. Şi mă bucur să citesc că trecem prin situații similare, că nu sunt singura care se confruntă cu anumite probleme şi să văd dacă soluțiile lor se aplică şi la mine. De aceea, mă bucur când văd persoanele din spatele blogurilor pe care le citesc cu drag. Poate schimb şi două-trei cuvinte cu ele despre copii. Am cunoscut şi persoane noi sâmbătă şi am descoperit alte bloguri interesante de citit. 🙂

Digital Parents Talks - şcoala de blogging

Digital Parents Talks – şcoala de blogging de sâmbătă 22 aprilie a fost despre  Google Analytics şi ne-a vorbit Bogdan Zaharia de la OK Institute. M-am simțit ca la un seminar din timpul facultății când venisem fără lecția învățată şi fără tema făcută. La seminar am socializat cu colegii. (Eu am avut colegi faini în facultate, nu că îi laud, ei ştiu deja.) Ne-am făcut poze amuzante, am mâncat dulciuri marca Disney şi am vorbit cu alți părinți despre viața după bebe, a fiecăruia dintre noi. Din păcate pentru mine, nu aveam instalat/sincronizat cu contul meu, până acum Google Analytics deci am utilizat un cont Demo pe care am văzut cum îl pot utiliza. Iar cu cât ne adânceam mai mult în discuții, cu atât simțeam că ştiu din ce în ce mai puțin.

Înțeleg că Google Analytics este un instrument foarte bun de măsurare, de raportare şi are multe alte funcții. Sper să am timp să navighez prin el şi să pun în aplicare tot ce am reținut sâmbătă. Acum dacă intru pe cont tot zero pe linie îmi arată, deci clar trebuie să mai aştept până încep monitorizările. Că dacă nu ai nimic prelevat, te uiți şi te gândeşti ce ar putea fi acolo. 🙂

Eu mă mai uit din când în când în Jetpack de la WordPress să îmi fac o idee generală despre numărul de persoane care îmi citesc postările şi care sunt cele mai citite articole. Şi Facebook îmi arată diverse rapoarte. Dar am avut într-adevăr posibile campanii, în care mi se cereau rapoarte din Google Analytics, iar cum eu nu îl aveam setat, nu am avut ce trimite. Deci este un instrument destul de util pentru un om cu blog.

Cea de-a şasea ediție Digital Parents Talks – şcoala de blogging pentru părinți a avut loc la Puro & Bio şi este un eveniment marca Parenting PR la care am participat gratuit, pe bază de înscriere prealabilă (în limita locurilor disponibile). Despre ultimul eveniment Digital Parents Talks la care am participat, am scris aici.

Digital Parents Talks - şcoala de blogging

 

2 thoughts on “Digital Parents Talks – şcoala de blogging”

  1. Pingback: Google Analytics este precum cântarul de lângă papuci : Stau pe net

  2. Pingback: Digital Parents Talks, ediția a VI-a, Google Analytics

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.