Milano

🌞 City break în Milano cu copiii

🌞 În mini vacanța de 1 iunie și Rusalii am plecat cu cei mici în Milano. A fost o excursie dedicată lor, așa că am ales de acasă doar activități pentru ei. Am coborât cât de mult am putut așteptările și am încercat să ne relaxăm și noi cât de cât. Am ajuns acasă topiți de oboseală, dar cu neașteptat de multe locuri vizitate și mulți pași făcuti. Cei mici s-au distrat mult.

🌞 Drumul

🌞 Noi nu am prins niciodată oferte la biletele de avion, nici măcar la low cost. Mint! Am prins în 2021 la Blue Air tot către Milano o super ofertă și cu câteva săptămâni înainte de plecare ni s-a anulat zborul. Acum am zburat la dus cu Ryanair și a fost super ok și la întoarcere cu Wizzair și a fost groaznic. A avut întârziere 2 h 50 min. Am aflat în aeroport de 2 ore întârziere și apoi în avion de încă “30 de minute” care s-au transformat în 50 de minute de stat în plus în avion. Și aterizarea de fost oribilă. Nu știam că poate exista și rău de avion….

Milano

🌞 De la aeroportul din Bergamo sunt autobuze care te lasă la gara centrală din Milano de unde poți lua transportul în comun. Transportul în comun în Milano mi s-a părut rapid, curat și eficient. Ei au stațiile mult mai mici față de noi și ajungi imediat la destinație.

Milano

🌞 Cazarea

🌞 Am luat un apartament de 2 camere prin airbnb “Apartament hosted by Giancarlo”. Apartamentul este situat destul de aproape de Duomo, la stația de metrou Crocetta. L-am ales pentru că era în apropierea unui parc de cartier cu loc de joacă unde am mers zilnic cu cei mici. Apartamentul a fost destul de scump și nu pot spune că a fost WOW. Adică avea boiler (am înțeles că și ei au probleme cu apa caldă) și era curat. Dar mobila s-ar fi destrămat la primul cutremur și era situat la parter. Deși nu era stradal, tot era gălăgie. Dacă aș reveni în Milano, mi-aș lua ceva mai departe de centru că oricum se ajunge repede cu metroul.

Milano

🌞Activități cu copiii în Milano

🌞 În prima zi evident am fost în Piața Duomo unde copiii au alergat și au prins porumbei. Am alergat după ei prin galeriile Vittorio Emanuele unde au rămas fascinați de leul din vitrina Moncler. Tot aici am mâncat și o înghețată foarte bună în formă de floare. În Piața Duomo sunt multe magazine deosebite și am fost într-o librărie foarte frumoasă și în câteva magazine de jucării.

🌞 Am luat un autobuz gen turul orașului tot din Piața Duomo. Aveai 4 variante de tururi pe zi. Un tur dura în jur de o oră și avea diferite trasee. Am reușit să facem 2 dintre ele. Ne-a plăcut mult.

Milano

🌞 Copiilor le-a plăcut foarte mult la Bubble World. E un loc tematic plin de baloane. Ai de la o piscină plină cu baloane, la baloane de săpun, locuri drăguțe de făcut poze și multe activități pentru cei mici.

🌞 Jumătate de zi am petrecut-o la Muzeul Național de Știință și Tehnologie Leonardo Da Vinci (unde aș fi stat toată ziua). Cei mici au văzut cum un sunet poate produce lumină, cum funcționează telefoanele, invențiile și operele lui Leonardo Da Vinci.  Sunt o mulțime de mașinării din lemn și modele sau machete bazate pe proiectele lui Leonardo: mașini zburătoare sau de război, modele de poduri și clădiri defensive, macheta orașului ideal și multe altele. E unul dintre cele mai frumoase muzee pentru copii în care am fost.

🌞 Ne-am plimbat și pe la Castelul Sforzesco și prin parcul lui. Și aici poți petrece ore bune de relaxare. 

🌞 I-am respectat lui Bogdan programul de somn la prânz și am fost cu Ana în zona Porta Nuova, speram eu la cumpărături. Dar nu ne-am atins de mai nimic. Doar de câte un pix, amintire. În schimb am găsit o cofetărie drăguță unde am savurat câte o prăjitură și ne-am făcut câteva poze. EL&N se numește.

🌞 Într-una din zile a plouat și am vizitat Acvariul. Este micuț, dar simpatic. Poți petrece o oră acolo.

Milano

🌞 Milano este un oraș foarte frumos în care aș reveni. Ai destul de multe activități de făcut și cu cei mici. Mai erau câteva muzee de vizitat și destule locuri de plimbat, dar consider că am făcut oricum destule. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.