Cel mai bun tata

Cel mai bun tata pe care un bebelus il poate avea

M-am gandit sa fac o lista a calitatilor pe care le poate avea cel mai bun tata de bebelus. A trecut un an de cand bebe a aparut in viata noastra si pentru noi si acum este tot bebelusul nostru. A crescut, s-a dezvoltat armonios dar cand ma uit la el, tot pe bebelusul din prima zi il vad. Bebelusul mic si speriat caruia i-am promis ca o sa il iubesc neconditionat si ca o sa il sustin toata viata, orice ar fi.

Din “intamplare” astazi este ziua sotului meu. Lista de mai jos este un fel de retrospectiva a anului care a trecut, alaturi de bebe. Bineinteles ca lista ramane deschisa si se poate personaliza dupa nevoile fiecarui bebelus in parte. Si dupa experientele fiecareia dintre noi 🙂

Cum arata cel mai bun tata pe care un bebelus il poate avea?

  • Cel mai bun tata se implica in viata bebelusului inca de cand bebe este in burtica. Ii vorbeste,  o rasfata pe viitoarea mamica, merge alaturi de ea la ce controale/analize medicale poate, merge la cursuri de puericultura, se informeaza si participa activ la pregatirile pentru venirea pe lume a bebelusului.
  • Este alaturi de proaspata mamica si o ajuta cat de mult poate pentru a-i usura acomodarea cu bebelusul: face cumparaturi, ajuta (face baita) bebelusului.
  • Petrece cat mai mult timp posibil cu bebelusul.  Poate chiar dezvolta un obicei doar al lor. Masajul de seara de exemplu. Sau un joculet al lor.
  • Adoarme bebelusul din cand in cand si o mai lasa si pe mamica sa doarma cateva ore sa isi mai revina din oboseala.
  • Trateaza proaspata mamica cu respect. Pentru ca ea a renuntat pentru moment la viata sociala, job etc. pentru a sta acasa cu bebelusul vostru.
  • Se joaca cu bebelusul si petrece timp cu el cand vine de la serviciu. Redevine copil alaturi de el.  Am mai zis asta dar trebuie evidentiat. 🙂
  • Scoate bebelusul la plimbare singur si ii mai lasa mamicii timp pentru ea.
  • Preia din atributiile mamicii: schimba bebelusul, ii da de mancare (daca bebe este hranit cu lapte praf sau dupa inceperea diversificarii). Ajuta la treburile casnice.
  • Iubeste bebelusul neconditionat si face tot ce ii sta in putinta ca acesta sa fie fericit. Cum era zicala? Un bebelus fericit inseamna o familie fericita.

Prin lista de mai sus as vrea sa ii transmit sotului si public ca il iubesc si ca este cel mai bun tata pe care il poate avea bebelusul nostru.

1 thought on “Cel mai bun tata pe care un bebelus il poate avea”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.